Încă două centre de vaccinare se deschid pe 1 martie în judeţul Călăraşi

Încă două centre de vaccinare se deschid pe 1 martie în judeţul Călăraşi

Persoanele vulnerabile se pot programa pentru vaccinare FOTO Adevărul

Persoanele vulnerabile se pot înscrie de astăzi pe platforma informatică. Sunt peste 150.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu serul Pfizer. În jdueţul Călăraşi, de luni, 1 martie, se vor mai deschide încă două centre de imunizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform site-ului RO Vaccinare, persoanele cu boli cronice, cu vârste de peste 65 de ani şi cele cu dizabilităţi se pot programa pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech, începând din această dimineaţă, prin următoarele modalităţi:
 
- platforma de programare (programare.vaccinare-covid.gov.ro);
 
- medicul de familie sau medicul curant;
 
- Call Center la numărul unic 021.414.44.25;
 
- direcţiile de asistenţă socială.
 
Sunt deschise programările în vederea vaccinării cu serul AstraZeneca pentru persoanele prevăzute în Etapa a II-a şi eligibile pentru acest vaccin.
 
Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că sunt 130 de cabinete noi de vaccinare.
 
„Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând din 27 februarie a.c., şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi”, potrivit sursei citate.
 
Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările