7.000 de lei pentru două tone de motorină falsă. Flagrant cu focuri de armă la reţeaua care vinde apă amestecată cu suc drept combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost reţjnut Foto:Arhivă Adevărul
Suspectul a fost reţjnut Foto:Arhivă Adevărul

Un escroc din Dragalina care încerca să înşele un bărbat, vânzându-i apă amestecată cu suc drept motorină, a fost prins cu focuri de armă. Localitatea a devenit renumită, după ce anul trecut, o reţea care se ocupă de acelaşi gen de înşelăciune a fost destructurată.


Flagrantul a avut loc pe 10 aprilie. Tânărul în vârstă de 19 ani a fugit când s-a văzut înconjurat de poliţişti, însă a fost capturat după ce s-au trasn focuri de armă. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Postul de Poliţie Dragalina. Mădălin M., de 19 ani, a fost prins în momentul în care încerca să efectueze o tranzacţie.

El dorea să vândă un amestec de lichide, despre care susţinea că este motorină. Pentru 2.000 de litri de lichid, solicitase cumpărătorului 7.000 lei.
Persoana bănuită de comiterea tentativei de înşelăciune a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de a fi dispuse măsuri preventive.

Tăvălugul descinderilor

În noiembrie 2013, zeci de poliţişti din Călăraşi au descins la locuinţele mai multor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat. Cele 21 de percheziţii au vizat o reţea care se ocupa cu înşelăciuni cu combustibil. Concret, infractorii vindeau drept motorină, apă amestecată cu suc şi cu o cantitate infimă de carburant. Un litru costa 3,5-4 lei.

10 plângeri penale

Anchetatorii spun că înşelăciunea s-a desfăşurat câteva luni, iar paguba se ridică la 30.000 de lei. "Din iunie şi până în octombrie 2013, suspecţii şi-au atras victimele într-o escrocherie de zile mari. De fapt, şi oamenii care le-au căzut în plasă au fost creduli. Când cumperi motorină de la nişte necunoscuţi, îţi asumi anumite riscuri", spun poliţiştii.

10 persoane înşelate au depus plângeri penale, însă este posibil ca numărul acestora să fie mult mai mare. Poliţiştii care lucrează la acest dosar au precizat că victimele erau sunate de suspecţi şi li se promitea combustibil ieftin." Victimele erau găsite pe site-urile de anunţuri. Fie că vindeau sau cumpărau ceva, acestea erau sunate şi li se oferea carburant la preţuri convenabile", spun anchetatorii.

Amatorii de chilipiruri

Anchetatorii spun că suspecţii racolau clienţii de pe site-urile de anunţuri gratuite. Acestora li se ofereau cantităţi de motorină la preţuri cu mult sub preţurile practicate în staţiile de alimentare cu carburant. Clienţii, persoane din judeţul Călăraşi şi judeţele limitrofe: Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, municipiul Bucureşti, amatoare de „chilipiruri” erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina. Aici, spun anchetatorii, cumpărau de la suspecţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină. În februarie 2014, poliţiştii au făcut din nou uz de armă pentru prinderea unor escroci. Suspecţii încercau să păcălească un bărbat din Vrancea, vânzându-i apă amestecată cu suc drept motorină.

Vă recomandăm şi:

UPDATE Pe urmele reţelei care vindea apă amestecată cu suc drept motorină. Paguba se ridică la 30.000 de lei

Percheziţii la sediile unor firme şi locuinţe din Arad,  Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

UPDATE Percheziţii la gruparea Stan-Ruse. Reţeaua, specializată în fraude bancare, suspectată de o pagubă de 22 milioane euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite