26 iunie, Ziua internaţională împotriva consumului de droguri. La ce riscuri se expun cei care iau stupefiante

26 iunie, Ziua internaţională împotriva consumului de droguri. La ce riscuri se expun cei care iau stupefiante

Duminică, 26 iunie, este marcată Ziua Internaţională Antidrog FOTO CPECA Călăraşi

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, la nivel naţional, duminică, 26 iunie, acţiuni de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.
Pentru marcarea acestui eveniment, specialiştii şi voluntarii CPECA Călăraşi au început încă din 21 iunie să desfăşoare astfel de activităţi, constând în: vizionare de film cu tematică antidrog la Biblioteca Judeţeană „Al. Odobescu” Călăraşi, activităţi de informare-educare pentru elevii din cadrul mai multor şcoli şi licee.
De asemenea, în Călăraşi, pe 26 iunie, vor fi distribuite materiale de informare de către voluntarii CPECA şi de la Crucea Roşie, cu scopul informării şi sensibilizării populaţiei în legătură cu riscurile consumului de droguri.

Infarct sau hemoragii cerebrale

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.
Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai ANA atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.
 

Vă recomandăm şi:

Droguri capturate la Biroul Vamal Otopeni. Un clujean de 51 de ani a introdus pe teritoriul României 351 de kilograme de frunze khat

Pericol. 24 de călărăşeni, condamnaţi pentru trafic de droguri, în ultimul an

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: