19 programe de formare profesională pentru şomeri, de la începutul anului

19 programe de formare profesională pentru şomeri, de la începutul anului

Şomerii şi-au găsit mai uşor un loc de muncă FOTO Adevărul

Peste 250 de şomeri din judeţul Călăraşi au promit calificări în diverse meserii, în cadrul celor 19 programe de formare profesională, organizate de la începutul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi a demarat în perioada ianuarie – octombrie, 19 programe de formare profesională din care 5 în colaborare cu furnizori de formare autorizaţi, iar 14 cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi.

Cei 258 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi care au participat la aceste programe sunt pregătiţi în următoarele meserii/ocupaţii: bucătar; frizer coafor manichiurist pedichiurist; inspector referent resurse umane – 2 cursuri; lucrător finisor pentru construcţii; lucrător în comerţ – 2 cursuri; lucrător instalator pentru construcţii – 2 cursuri; manichiurist pedichiurist – 2 cursuri; maşinist utilaje cale şi terasamente; mecanic auto; mecanic vulcanizator – 3 cursuri; operator introducere, validare şi prelucrare date – 2 cursuri; ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie.

De asemenea, aceştia beneficiază de o serie de facilităţi, dacă se înscriu la cursurile de recalificare. Este vorba despre rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie, abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii şi analize medicale necesare frecventării cursului. Informaţii suplimentare se pot obţine la AJOFM Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei

În ce condiţii se acordă firmelor atestatul de întreprindere socială. Ce acte se cer

11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările