15 hectare cultivate cu orz, incendiate. Focul a fost provocat de un tractorist care a trântit la pământ un stâlp de curent

15 hectare cultivate cu orz, incendiate. Focul a fost provocat de un tractorist care a trântit la pământ un stâlp de curent

Tractorul a fost distrus de flăcări FOTO ISU Călăraşi

Un teren agricol de 15 hectare cultivat cu orz a fost făcute scrum într-un incendiu provocat din neatenţia unui tractorist. În timp ce lucra pe terenul agricol, bărbatul a lovit un stâlp de electricitate şi a provocat un arc electtric care a aprins miriştea.


Două echipaje din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să intervină pe raza localităţii Dâlga, comuna Dor Mărunt, pentru stingerea flăcărilor izbucnite pe un teren, proprietate privată, aparţinând unei societăţi cu profil agricol. La sosirea militarilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la un utilaj agricol şi la miriştea de orz pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, existând risc de extindere a arderii la vecinătăţi.

Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de către conducătorul unui tractor, care în timp ce efectua lucrări agricole, a acroşat cu utilajul pe care îl conducea un stâlp de susţinere a liniei electrice aeriene de 20 Kv, fapt ce a dus la prăbuşirea stâlpului şi la producerea unui arc electric între cablurile electrice, care a aprins miriştea. În scurt timp şi tractorul a fost cuprins de flăcări, iar bărbatul de la volan s-a salvat rapid, făpră a suferi arsuri. De asemenea, el a încercat să facă brazde cu tractorul pentru a izola focul, însă flăcările s-au extins cu repeziciune.
           Focul a făcut scrum tractorul şi aproximativ 15 hectare de mirişte de orz, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de circa 200.000 de lei. De asemenea a fost distrus un stâlp electric de înaltă tensiune  al LEA 20 Kv Pelinu şi consolele altor trei stâlpi, iar cablul electric a fost deteriorat pe o lungime de aproximatim 350 ml.        
 

Vă recomandăm şi:

Nouă hectare de mirişte, incendiate intenţionat la Chiselet. Focul ameninţa culturile cu porumb din apropiere

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările