115 localităţi din judeţul Călăraşi au primit bani prin PNDL. Peste o sută de milioane lei, alocaţi pentru trei drumuri

115 localităţi din judeţul Călăraşi au primit bani prin PNDL. Peste o 
sută de milioane lei, alocaţi pentru trei drumuri

Mai multe drumuri din judeţ vor fi  modernizate FOTo Adevărul

Judeţul Călăraşi a primit peste 765 de milioane de lei, bani alocaţi pentru finanţarea obiectivelor aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, cei mai mulţi bani, peste 100 milioane lei, fiind doar pentru modernizarea a trei drumuri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Este vorba despre 115 localităţi în care vor fi finanţate lucrări de asfaltare, modernizare şcoli şi grădiniţe, dispensare, construirea de poduri şi podeşte, dar şi lucrări de reabilitare a sistemului de iluminat public. Practic, în judeţul Călăraşi suma disponibilă pentru modernizarea creşelor şi şcolilor este de 53, 5 milioane lei, pentru extinderea reţelelor de canaliazare s-au alocat 166,2 milioane lei, iar pentru introducerea apei curente, 69,1 milioane lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă, s-a arătat mulţumit de banii alocaţi judeţului, însă spune că, indiferent de câte piedici vor apărea, investiţiile vor continua.

„În administraţia publică judeţeană am venit cu intenţia lucrurilor făcute pentru cetăţeni, nu pentru salariu sau interese personale sau de grup. Obiectivul meu este acela de a dezvolta judeţul Călăraşi, chiar dacă mi se pun piedici. Piedicile sunt autorizaţiile de construcţii sau certificatele de urbanism venite din partea foştilor angajaţi ai CJ şi preluaţi acum de către Primăria Municipiului Călăraşi.  Anunţ public că nu voi ceda acestor presiuni şi că voi construi un judeţ în care fiecare sat va avea străzi asfaltate, reţea de apă şi canal şi toate condiţiile unui trai decent. Rămân cu biroul în mijlocul comunităţilor, indiferent de apartenenţa politică a primarilor şi voi fi în continuare un sprijin pentru ei, ” a declarat Vasile Iliuţă.


Vă recomandăm şi:

Încep lucrările la drumul de coşmar al Călăraşiului. Varianta Nord înghite peste 4 milioane de lei, Strabag a câştigat licitaţia

UPDATE Încep lucrările la şoseaua de centură a Bacăului. Primii kilometri de autostradă din Moldova vor fi gata  în 2018

Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza lucrărilor nerecepţionate de la şoseaua de centură a Sucevei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările