Ziua cu cel mai mare număr de infectări cu SARS-CoV-2 de la începutul anului, în judeţul Buzău

Ziua cu cel mai mare număr de infectări cu SARS-CoV-2 de la începutul anului, în judeţul Buzău

Arhivă

Autorităţile din sănătate au anunţat, miercuri, cel mai negru bilanţ în privinţa evoluţiei COVID, de la începutul anului, în judeţul Buzău. Au fost raportate nu mai puţin de 72 de noi îmbolnăviri şi două decese în rândul pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă


Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 pune pe jar autorităţile sanitare din judeţul Buzău. De aproape două săptămâni, datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău indică o creştere a numărului de bolnavi cu COVID-19. 

Acest lucru se resimte şi în secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău. Aici, deşi a fost suplimentat numărul de paturi, toate locurile sunt ocupate. Din păcate, unii dintre pacienţi sunt în stare gravă.

„La acest moment, secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău deţine 14 locuri pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19. A fost suplimentat numărul cu încă două locuri. Menţionăm că toate cele 14 locuri sunt ocupate: doi dintre pacienţi sunt intubaţi iar 12 sunt pe mască de oxigen”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

În ultimele două săptămâni, aproape 600 de buzoieni s-au infectat cu noul coronavirus. Responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică se tem că se va repeta situaţia din valul doi al pandemiei, când, pe fondul supraaglomerării secţiilor COVID din spitale, mulţi bolnavi au fost trataţi acasă.

De la începutul pandemiei, în judeţul Buzău s-au înregistrat aproximativ 10.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul Sars-CoV-2 şi aproape 300 de decese.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările