„Ziua Internaţională a Bastonului Alb” va fi sărbătorită şi la Buzău

„Ziua Internaţională a Bastonului Alb” va fi sărbătorită şi la Buzău

Ziua internatională a nevăzătorilor a fost instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor, în anul 1993

"Ziua Internaţională a Bastonului Alb" va fi marcată la Buzău printr-un spectacol ce se va desfăşura sub sloganul "Tradiţie şi cultură, scena, o şansă de afirmare pentru nevăzători". Evenimentul va avea loc marţi, de la ora 16, în sala de spectacole a Consiliul Judeţean Buzău, şi va cuprinde momente artistice interpretate de tineri nevăzători din trei judeţe.


În cadrul manifestării, trupa de teatru "Optimiştii", formată exclusiv din membri ai filialei de nevăzători din Brăila, vor fi protagoniştii unor scenete, în timp ce solişti vocali şi instrumentişti de la Filiala Interjudeţeană Buzău - Vrancea a Asociaţiei Nevăzătorilor vor susţine scurte recitaluri muzicale. 

Intrarea la spectacolul de marţi este gratuită.

Ziua internatională a nevăzătorilor, denumită şi „Ziua Bastonului Alb”, a fost instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor, în anul 1993, la Varşovia. În fapt, ziua de 15 octombrie a fost proclamată „Ziua bastonului alb” de către preşedintele Statelor Unite, Lyndon B. Johnson, la 6 octombrie 1964. Ulterior, acest eveniment a căpătat un caracter internaţional, ziua fiind sărbătorita pe întregul mapamond.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: