Zeci de persoane la înmormântarea unui medic de familie răpus de complicaţiile post-COVID. Ana Vieru avea 61 de ani

Zeci de persoane la înmormântarea unui medic de familie răpus de complicaţiile post-COVID. Ana Vieru avea 61 de ani

Mama medicului decedat, răpusă de durere  Sursa I. Bunilă

Din ce în ce mai multe cadre medicale cad pe frontul luptei împotriva COVID-19. Doctoriţa Ana Vieru, medic de familie în comuna buzoiană Cernăteşti, a murit la începutul săptămânii, în Spitalul Judeţean Buzău, din cauza unor complicaţii provocate de infecţia cu SARS-CoV-2.

A fost tristeţe mare, miercuri, în cimitirul Dumbrava din Buzău. Zeci de rude, prieteni şi colegi, cadre medicale, au ţinut să participe la înmormântarea medicului Ana Vieru, răpusă de o complicaţie ivită după îmbolnăvirea cu COVID-19.
 
Doctoriţa care lucra de-o viaţă la cabinetul individual din comuna Cernăteşti s-a infectat, în toamna trecută, cu noul coronavirus, în perioada de vârf a valului patru, când dominantă era tulpina Delta.
 
Colegii doctoriţei spun că o afecţiune cronică generată de o bacterie intraspitalicească i-a complicat starea de sănătate, imediat după infectarea cu SARS-CoV-2.
 
La începutul anului 2022, medicul Ana Vieru a dezvoltat şi o bronhopnumonie care, într-un final, i-a fost fatală pe fondul sechelelor post-COVID-19.
 
Cunoscuţii spun că medicul ar fi refuzat să se trateze pentru a-şi ajuta pacienţii care o solicitau zilnic la cabinet. 
 
”Era un om blând care nu s-a plâns niciodată că se simte rău. Din acest motiv noi nici n-am ştiut că ea a avut nevoie de ajutor. Din păcate, şi-a neglijat starea de sănătate când ar fi trebuit în primul rând să aibă grijă de ea. Este trist că am pierdut un coleg bun la doar 61 de ani”, ne-a declarat Mihaela Dumitrache, preşedintele Societăţii Profesionale a Medicilor de Familie din Buzău.
 
Toţi colegii şi cunoscuţii sunt marcaţi de dispariţia neaşteptată a doctoriţei din Cernăteşti.
 
„Era un medic dedicat meseriei, care muncea foarte mult. Este un moment trist pentru că ne cunoşteam din tinereţe şi ştiam cât suflet a pus în tot ceea ce a făcut. Din nefericire, toată lumea este expusă la COVID-19 iar uniii dintre noi au depăşit cu greu această perioadă. Din păcate, colega noastră nu a putut depăşi acest moment dificil”, a declarat Angela Mazdrag, preşedintele Patronatului Madicilor de Familie.
 
Medicul Ana Vieru avea 61 de ani. A fost condusă pe ultimul drum de zeci de rude şi apropiaţi, între care şi mama, de 90 de ani, a femeii.
 
”Întotdeaua a pus sănătatea pacienţilor mai presus decât pe a ei. Îi spuneam mereu să aibă grijă de ea însă mă liniştea şi îmi spunea că este obişnuită cu greutăţile. Acum s-a întâmplat nenorocirea şi eu am rămas cu sufletul distrus”, ne-a mărturisit mama medicului din Cernăteşti.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările