Zeci de militari, oficialităţi şi elevi din Buzău au fost la plantat puieţi, în comuna Beceni

Zeci de militari, oficialităţi şi elevi din Buzău au fost la plantat puieţi, în comuna Beceni

Zeci de militari din garnizoana Buzău au plantat, sâmbătă, cot la cot cu elevi şi oficialităţi buzoiene, mii de puieţi, în cadrul unei ample campanii de împădurire. Acţiunea derulată la nivel naţional de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti, alături de cinci organizaţii non-guvernamentale de protecţia mediului, şi-a propus  plantarea a 1.000.000 de copaci într-o singură zi, cu ajutorul voluntarilor.

 
De dimineaţă, un număr de 80 de militari din garnizoana Buzău au răspuns prezent, în zona localităţii Beceni, la acţiunea de împădurire.
 
Aceştia au săpat gropile pentru plantat puieţii, alături de zeci de locuitori ai comunei Beceni, 150 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” din Buzău, Liceul Teoretic din Beceni precum şi elevi ai şcolilor generale din comuna Beceni.
 
Printre cei care au pus mâna pe cazma a fost şi generalul maior Lucian Foca, comandantul Garnizoanei Buzău, care a transmis că implicarea militarilor în mod voluntar la această campanie naţională este pentru a construi un mediu sănătos pentru toţi şi mai ales pentru urmaşii noştri.
 
Au mai fost prezenţi la această campanie naţională secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prefectul judeţului Buzău, George Sava, subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe, şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. 
 
Localităţile buzoiene Beceni şi Boboc se numără printre cele 18 localităţi din ţară în care au avut loc plantări de puieţi, în cadrul unei mobilizări civice deosebite. 
 
Puieţii vor prinde viaţă pe aproximativ 70 de hectare puse la dispoziţie de primăriile care au răspuns apelului „Plantăm fapte bune în România” şi care au trecut printr-o verificare a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.
 
 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările