Zeci de elevi buzoieni s-au întors din străinătate

Zeci de elevi buzoieni s-au întors din străinătate

Elevii întorşi acasă întâmpină mari deficienţe în a se acomoda şi în a vorbi limba maternă

Criza financiară face ca tot mai multe familii de buzoieni, plecate la muncă în străinătate, să se întoarcă acasă şi să îşi înscrie copiii pentru continuarea studiilor în şcolile din judeţ.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, la începutul acestui an şcolar, nu mai puţin de 73 de copii au revenit în şcolile din judeţ, după ce şi-au început studiile în străinătate, unde munceau părinţii lor.

 
Cei mai mulţi dintre copiii care s-au întors acasă sunt elevi din ciclul primar şi au învăţat, în cele mai multe cazuri, în şcoli din Italia şi Spania. 
 
Foarte mulţi dintre copiii care se reîntorc în Buzău, după o perioadă mai lungă de şedere în ţări străine, întâmpină mari deficienţe în a se acomoda şi în a vorbi limba maternă.  De aceea, foarte important în sprijinirea copiilor veniţi din Italia sau Spania este lucrul suplimentar la ore. Asta se întâmplă în special la orele de dirigenţie, când profesorii îşi apleacă şi mai mult atenţia asupra acestor elevi.
 
„Dintre cei 73 de elevi veniţi din alte ţări care s-au înscris anul acesta la şcolile din judeţ, 51 au optat pentru unităţi de învăţământ din mediul urban, în timp ce numai 22 au ales şcolile de la ţară”, a precizat Geta Burducea, inspector general şcolar adjunct. 
 
Elevii au făcut cereri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău ca să le fie echivalate studiile făcute în Europa. Dosarul de înscriere trebuie să conţină, printre altele, foaia matricolă în original de la şcoala în care a promovat elevul şi situaţia la învăţătură pentru fiecare an în parte făcut în străinătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: