Visul unei campioane la box care a copilărit în orfelinat: „Vreau să am căsuţa mea!“

Visul unei campioane la box care a copilărit în orfelinat: „Vreau să am căsuţa mea!“

Steluţa Duţă este mutiplă camionaă la box  Sursa foto: facebook/sportrevolution

Şi-a trăit copilăria în orfelinat iar de 15 ani încasează pumni, în sala de box, pentru a-şi face un rost în viaţă. Multipla campioană la box Steluţa Duţă îşi doreşte cel mai mult să îşi întemeieze o familie şi să aibă căminul ei, în care să stea fără grija că va fi dată afară vreodată. Stă într-o garsonieră închiriată de la Primăria Buzău, însă i s-a impus să o cumpere la un preţ pe care ea nu şi-l permite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Steluţa Duţă locuieşte din 2010, cu chirie, într-o garsonieră ANL a municipiul Buzău, însă Primăria a anunţat-o în repetate rânduri că locuinţa ei va fi scoasă la vânzare. Nu mai are linişte de când a aflat că garsoniera ei poate ajunge în proprietatea unuia dispus să plătească cei 80.000 lei, cât valorează garsoniera din cartierul buzoian Dorobanţi.

Pugilista de 33 de ani spune că nimeni nu a ameninţat-o până acum cu evacuarea din locuinţa pe care ea şi-a reamenajat-o cu banii câştigaţi la concursuri, însă o chinuie mult dezamăgirea că nu îşi permite suma cerută de municipalitate şi că va fi condamnată mult timp de acum înainte să fie chiriaş al statului. Steluţa nu-şi doreşte decât ca autorităţile locale să-i ofere un preţ convenabil, ca răsplată pentru zecile de ocazii cu care a reprezentat Buzăul în competiţii naţionale şi internaţionale.

Trebuie să înţeleagă toată lumea că nu a venit nimeni să mă dea afară dar pur şi simplu locuinţele au fost scoase la vânzare. Plătesc chirie 62 de lei şi ajung la 400 cu tot cu utilităţi, vreau să o cumpăr, dar la un preţ pe care eu să îl pot suporta din banii pe care i-am pus şi eu deoparte. Am doar jumătate din bani iar eu vreau ca această locuinţă să fie a mea, să nu mai stau cu chirie, să ştiu că am şi eu căsuţa mea. A fost visul meu de când eram copil”, a declarant Steluţa Duţă.

La sfârşitul anului trecut, doi tineri regizori, Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, au realizat un documentar care prezintă povestea multiplei campioane europene şi mondiale la box, Steluţa Duţă. Au mers cu proiecţia filmului „Roboţelul de Aur” prin toată ţara şi au câştigat premii la concursurile destinate filmelor de artă. De curând, cei doi au decis să se implice în susţinerea sportivei care le-a fost protagonist în demersul cinematografic, lansând o campanie de semnaturi pentru a determina autorităţile Buzăului să îi vândă Steluţei Duţă, la un preţ decent, locuinţa ANL.

”O casă pentru o campioană” este numele petiţiei care a adunat deja peste 640 de semnături şi numeroase mesaje de susţinere. ”Deşi Steluţa şi-ar dori un viitor mai puţin nesigur, toate medaliile câştigate în numele României nu au fost de ajuns să îi asigure un acoperiş deasupra capului. Haideţi să dăm greutate doleanţelor ei cu semnăturile noastre şi să o ajutăm să-şi îndeplinească visul!”, se arată în motivarea petiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările