Vin recompensele pentru tânăra de etnie romă care a înapoiat un portofel găsit pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestul tinerei de 20 de ani de etnie romă, din comuna buzoiană Berca, de a înapoia proprietarei un portofel cu bani găsit pe stradă n-a rămas fără ecou. Familia Loredanei Neagu a fost contactată ieri de numeroşi oameni care vor să o ajute pe fata care a dat dovadă de spirit civic cu diverse sume de bani sau chiar să îi ridice o casă.

Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, a fost primul care a venit în ajutorul fetei. Acesta a decis ca instituţuia pe care o conduce să o ajute pe tânăra mămică cu materiale de construcţii cu ajutorul cărora să îşi poată ridica o casă pentru ea şi cei doi copii ai săi. „Va primi din partea noastră ciment şi alte materiale de construcţie necesare ca să poată să-şi amenajeze un adăpost pentru ea şi copiii ei. La partea de construire propriu zisă o va ajuta tatăl ei care este zidar”, a declarat primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.

De asemenea, postul de radio Europa FM a decis să îi asigure Loredanei o indemnizaţie egală cu valoarea banilor găsiţi pentru o perioadă de 10 luni. 

Tot ieri, familia fetei din Berca a fost contactată de către reprezentanţi ai unei organizaţii neguvernamentale. Aceştia au spus că intenţionează construirea de la zero a unei case în care să locuiască Loredana Neagu, alături de copiii ei, dar şi ceilalţi membri ai familiei.  

Citeşte şi: VIDEO O fată cu handicap dintr-o comună buzoiană a trăit 13 ani ca într-un grajd

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite