VIDEO Zăpada a pus stăpânire pe zona de munte a Buzăului. Zeci de utilaje vor acţiona pe drumurile judeţene

VIDEO Zăpada a pus stăpânire pe zona de munte a Buzăului. Zeci de utilaje vor acţiona pe drumurile judeţene

Circulaţia rutieră se desfăşoarăb în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drumuri judeţene din Buzău, unde acţionează 16 utilaje şi au fost împrăştiate peste 120 de tone de material antiderapant. Meteorologii au extins avertizarea cod galben de ninsori abundente valabilă pentru Buzău şi alte judeţe până joi, 15 februarie, la ora 11.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Ninge cu putere mai ales în zona de munte, dar deocamdată niciun drum judeţean nu a fost fost blocat. Se acţionează cu 16 utilaje, dar numărul acestora se va dubla în orele următoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Buzău, Ana-Maria Stoica.
 
Potrivit sursei citate, au fost împrăştiate peste 120 de tone de material antiderapant, cea mai mare cantitate, circa 60 de tone, fiind împrăştiată în zona Râmnicu Sărat. Judeţul Buzău se află, începând de marţi seara, sub Cod galben de ninsori. 
 
Astfel, în intervalul 14 februarie, ora 11.00 – 15 februarie, ora 11.00 vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei. 
 
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.
 
Între Valea Salciei -Buda nu se poate circula decât cu maşini 4x4 sau cu roţi echipate cu lanţuri, anunţă Primăria Valea Salciei pe pagina de Facebook. 
 
 
După mai multe ore de ninsoare abundentă, la Lopătari stratul de zăpadă a ajuns la 30 centimetri. Video Viorel Bănică
 
 
Video Mirel Gîtlan

citeste totul despre: