VIDEO Viaţa singurei femei din România care conduce o maşină pentru colectarea gunoiului: „Sunt oameni care se miră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Teişan
Daniela Teişan

Barierele dintre meseriile pentru bărbaţi şi cele pentru femei au dispărut. Buzoianca Daniela Teişan ne demonstrează, prin meseria pe care şi-a ales-o, că atunci când pasiunea este mare, nu mai contează prejudecăţile celor din jur. Ea conduce de câteva luni un camion pentru colectarea gunoiului menajer, meserie deloc uşoară.

Daniela Teişan conduce o maşină de mare tonaj în spaţiile restrânse dintre blocuri, printre maşinile înghesuite în parcări foarte mici, acolo unde sunt platformele pentru colectarea deşeurilor menajere sau reciclabile.

”Cele mai dificile momente sunt în aglomeraţie. Riscuri sunt din cauza aglomeraţiei să zgârii maşini, să o zgârii pe a ta, să intru în cineva sau cineva în mine. O problemă o creează şi copacii care nu sunt curăţaţi”, spune Daniela.

Daniela are doar cinci luni de experienţă ca şofer profesionist şi numai trei la firma care a angajat-o şi i-a dat pe mână o maşină de 100.000 de euro. A reuşit foarte repede să câştige încrederea şefilor şi a colegilor din firma de salubritate. 

buzau

Faţă de alte doamne care conduc autobuze sau camioane, şi ele deosebite în felul lor, pe şoferiţa de pe ”gunoieră” o face specială dificultatea traseelor de colectare a deşeurilor. 

”Sunt oameni care se miră. Fiind o maşină destul de mare nu este chiar aşa de uşor de condus dar am fost pregătită pentru asta, îmi place şi de aceea nu mi se pare deloc greu. Este o meserie mai mult pentru bărbaţi dar cum avem bărbaţi bucătari la fel de bine pot şi femeile să facă treaba asta. În ziua de azi nu mai este o limită”, spune Daniela Teişan.

Daniela Teişan este singura şoferiţă de autospecială pentru colectarea deşeurilor din ţară. De opt ani are permis pentru autoturisme şi până acum nu a avut incidente în trafic. Soţul ei este şi el şofer tot pe o autospecială pentru colectat gunoiul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite