VIDEO Verdeţurile, la mare căutare în pieţe. Leurda îşi face loc pe tarabe

VIDEO Verdeţurile, la mare căutare în pieţe. Leurda îşi face loc pe tarabe

Tarabele din pieţe sunt pline de verdeţuri care pot deveni mâncăruri delicioase şi pline de vitamine. Alături de mănunchiurile de spanac, lobodă, ştevie şi urzici, în această perioadă a anului îşi fac loc pe mesele precupeţilor şi legăturile de leurdă, o plantă despre care puţini ştiu că are proprietăţi benefice organismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Leurda, supranumită şi "usturoiul sălbatic" creşte în păduri, iar cei care o culeg o vând imediat în pieţe.
 
Frunzele cu un uşor iz de usturoi sunt o sursă bogată de sănătate, de mai ales când sunt consumate crude, în salate. În Piaţa Centrală din Buzău, o legătură de leurdă costă un leu.
 
”Miroase un pic a usturoi, amestecat în salate e foarte bună. Nutriţionistul a zis că e foarte bun. Se mai poate face un piure. În general o mănânc crudă, în salată. Cu orice merge în combinaţie, cu roşii, şi în mâncare”, spune o clientă. 
 
”Lumea o prepară ca salată, în spanac; e bună la orice, mai ales aşa proaspătă. Cea mai sănătoasă plantă, recomandată pentru subţierea sângelui, pentru cei cu fibrilaţie”, susţine una dintre comerciantele din piaţa centrală.
 
Vânzătorii din pieţele de legume şi fructe spun că leurda şi calităţile acestei plante care se găseşte în flora spontană sunt prea puţin cunoscute, desi ar merita o mai mare atenţie.
 
La mare căutare în pieţe sunt şi celelalte verdeţuri: urzicile, spanacul, ştevia ori salata. Medicii ne recomandă să consumăm în această perioadă cât mai multe verdeţuri, care ne refac nivelul de vitamine şi minerale din organism şi combat astenia de primăvară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: