VIDEO Vânt puternic şi lapoviţă, în judeţul Buzău

VIDEO Vânt puternic şi lapoviţă, în judeţul Buzău

Buzăul a fost traversat, vineri după-amiază, de o furtună de zăpadă. Timp de câteva minute, vântul a suflat în rafale puternice, iar vizibilitatea a scăzut din cauza lapoviţei. Codul galben de vânt puternic a intrat în vigoare la ora 16.00.

 
Meteorologii spun că este vorba despre un front polar care a coborât dinspre nord, cu scurte episoade de ninsoare. De sâmbătă va fi ger, vor fi două zile foarte friguroase, apoi se încălzeşte.
 
Pentru intervalul 22 februarie, ora 16.00 - 23 februarie, ora 16.00, a fost emis şi un Cod galben de 
intensificări susţinute ale vântului în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, şi cu viscol la munte.
 
„În Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55...65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, atrag atenţia specialiştii.
 
Vremea se va menţine rece până luni (25 februarie).
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările