VIDEO Un val de muncitori din Vietnam, aşteptaţi să rezolve criza forţei de muncă din România

VIDEO Un val de muncitori din Vietnam, aşteptaţi să rezolve criza forţei de muncă din România

Mii de vietnamezi vor ajunge în România în următoarele luni, pentru a munci în industrie şi servicii, ramuri ale economiei care trec printr-o criză a forţei de muncă. O firmă de recrutare şi formare profesională din ţara asiatică şi-a trimis oamenii într-un turneu prin judeţele ţării, ca să obţină contracte de muncă pentru muncitorii vietnamezi. Aceştia ajung să muncească departe de familie pentru salarii de patru ori mai mari decât în ţara lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pham Thi Tui şi Le Thi Viet reprezintă o mare companie asiatică de plasare a forţei de muncă şi formare profesională iar în aceste zile străbat judeţele României pentru a încheia colabărări cu angajatorii români. Prima oprire a fost la o fabrică de conserve din Buzău.
 
”Suntem încântaţi că am avut şansa de a vedea aceste linii de producţie. Suntem bucuroşi că putem trimite muncitori care pot contribui la succesul acestei companii”, spune Le Thi Viet,  preşedintele companiei de recturare din Hanoi, Vietnam.
 
Primii muncitori vietnamezi vor ajunge în curând să lucreze cot la cot cu românii la liniile de îmbuteliere a conservelor. Condiţiile de muncă şi nivelul de salarizare vor fi peste aşteptări, spun reprezentantele firmei de recrutare din Vietnam.
 
”Românii sunt primitori, buni profesionişti şi bine calificaţi. Totul arată bine aici. Ne aşteptăm la circa 2.000 de muncitori care vor sosi la Buzău dar în toată ţara noi vrem să trimitem 5.000 de muncitori”, declară Pham Thi Tui, reprezentanta companiei vietnameze în Europa
”Condiţiile din ţară, viaţa grea, îi fac să fie mai responsabili. Au echivalentul a 100 de euro în ţara lor, iar aici se pleacă de la 450 de dolari, cazare şi taxe către statul român”, precizează Dan Bucur, reprezentant firmă de recrutare din România.
Angajatorii români speră ca prin importul de muncitori calificaţi din Vietnam să rezolve criza forţei de muncă din România, care afectează toate ramurile economiei. Străinii sunt momiţi cu salarii de patru ori mai mari decât în ţara lor, mese gratuite şi cazare la standarde ridicate.
 
După acordul obţinut cu producătorul de conserve, firma de plasare a muncitorilor vietnamezi în România a mai încheiat precontracte cu un restaurant, tot din Buzău, şi o fabrică de confecţii din judeţul Neamţ. Până să ajungă la noile joburi, muncitorii din ţara asiatică vor parcurge cursuri de formare profesională şi vor învăţa câteva cuvinte din limba română.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: