VIDEO Val de incendii de vegetaţie uscată în prima zi a primăverii

VIDEO Val de incendii de vegetaţie uscată în prima zi a primăverii

Prima zi de primăvară a fost una extrem de solicitantă pentru pompierii buzoieni. Aceştia au intervenit vineri la nu mai puţin de 12 incendii de vegetaţie uscată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Vremea frumoasă de afară i-a determinat din nou pe gospodari să iasă la câmp pentru a da foc unor resturi vegetale şi arderile nu au fost controlate din diferite motive ajungându-se, astfel, la incendii de mai mici sau mai mari proporţii, adică de la câţiva metri pătraţi la hectare de vegetaţie uscată.
 
Tot astăzi, spre exemplu, un incendiu care a izbucnit la Zărneşti putea produce pagube însemnate, acesta extinzându-se la furaje şi la o magazie. 
 
Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii pompierii au câteva recomandări pentru buzoieni:  să execute arderile numai pe  timp de zi şi în condiţii meteo fără vânt.

Pentru arderea resturilor vegetale se va izola zona de ardere faţă de căile de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate; să asigurare până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii; să asigure pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: