VIDEO Trei buzoieni vor participa în semifinala Eurovision România 2018

VIDEO Trei buzoieni vor participa în semifinala Eurovision România 2018

Este vorba despre Dora Gaitanovici, Dan Manciulea si Mareş Pană, ale căror piese au fost selectate de către juriul competiţiei. În total, au fost selectate 60 de piese, care vor concura în cadrul a cinci semifinale organizate în cinci oraşe diferite. Anul acesta, finala concursului muzical european Eurovision se va desfăşura în Portugalia, la jumătatea lunii mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018. 
 
Seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează duminică, 21 ianuarie, la Focşani, cu prima semifinală. Următoarele patru semifinale vor fi organizate la Timişoara, pe 28 ianuarie, Craiova, 4 februarie, în salina Turda pe 11 februarie, şi la Sighişoara, pe 18 februarie.
 
Organizatorii au stabilit repartizarea pe semifinale a celor 60 de piese, în fiecare semifinală urmând să intre câte 12 piese. Finala naţională va avea loc în martie.
 
Anul acesta, finala concursului muzical european Eurovision se va desfăşura în Portugalia, la jumătatea lunii mai.
 
Buzoienii Dora Gaitanovici, Dan Manciulea şi Mareş Pană sunt câţiva dintre artişti ale căror piese au trecut testul preselecţiei efectuate de un juriu din care fac parte experimentaţii Marian Ionescu, Nicu Patoi şi Viorel Gavrilă. 
 
Dora Gaitanovici, una dintre cele mai talentate tinere soliste din Buzău, va participa in competiţie cu piesa „Fără tine”.
 
 
Folkistul buzoian Dan Manciulea a intrat în concurs cu melodia „Rază de soare”.
 
 
Şi Mareş Pană din Râmnicu Sarat s-a calificat in semifinalele Eurovision cu piesa „DAYDREAMER”. Muzica piesei îi aparţine lui Georgian Mărgărit, buzoianul care în 2016 a obţinut locul doi în finala Eurovision, iar versurile lui Marin Ştefan-Adrian.

citeste totul despre: