VIDEO Tentativă de sinucidere dejucată de un pompier. A înfipt mâinile în femeia agăţată în afara balconului şi a tras-o lângă el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BUZAU

O femeie de 49 de ani din municipiul Buzău, cunoscută cu afecţiuni psihice, a ţinut pe jar autorităţile buzoiene după ce a anunţat că vrea să se arunce de la etaj. A ieşit în afara balconului neînchis al apartamentului său situat la etajul al şaselea al unui bloc turn.  Martorii povestesc că femeia a coborât un etaj, pe faţada balconului, după care a stat mai bine de 3 ore agăţată de un balcon închis, situat la etajul al cincilea.

Femeia a fost salvată după ce un pompier a urcat pe scară, a prins-o, a spart un geam de la un etaj inferior şi a adus-o în siguranţă în bloc. Femeia ar fi ieşit pe balcon în jurul orei 18.30, cu intenţia de a se arunca în gol.  

Apoi, nu se ştie exact cum, a coborât un etaj pe faţada balconului şi s-a oprit pe pervazul balconului. În apartamentul respectiv nu era nimeni acasă, iar femeia tot ameninţa că se aruncă în gol. 

Pompierii au înălţat o autoscară până la aproximativ doi metri de femeie. Un pompier s-a apropiat pentru a o convinge pe femeie să coboare, însă aceasta nu se lăsa deloc înduplecată. Nici promisiunile negociatorilor din poliţie nu erau suficient de convingătoare.

Pompierii şi poliţiştii au încercat permanent să o convingă pe femeie să se lase ajutată să coboare iar la un moment dat le-a cerut forţelor de ordine să îi îndepărteze pe curioşii adunaţi în număr mare.

Negociatorii şi pompierii au avut mari emoţii după ce a început să plouă torenţial iar femeia care se ţinea doar de plasa pentru ţânţari a început să tipe. Ca să nu-i provoace o cădere accidentală, poliţiştii i-au ţinut o umbrelă deasupra.  La un moment dat, salvatorii de la ISU s-au apropiat cu autoscara de pervazul balconului iar pompierul a apucat-o pe femei de un picior si a tras-o lângă el. 

Pentru că greutatea era prea mare şi autoscara se putea prăbuşi, pompierii au decis să coboare doar până la etajul patru al blocului iar alţi salvatori ajunşi în apartamentul situat la acel etaj au tras-o în interior pe femeie.

La finalul operaţiunii, toţi cei aflaţi jos, şi care au trăit cu emoţie toată operaţiunea, au izbucnit în aplauze. În momentul în care salvatorii ISU au coborât autoscara pentru ca femeia să fie trasă în apartamentul de la etajul patru au avariat tâmplăria din termopan şi unul din geamurile balconului.

Femeia a fost preluată de asistenţi de la Ambulanţă care au coborât-o din bloc şi au urcat-o în salvare pentru a fi dusă la spital.

Femeia a fost sedată şi transportată la spitalul de neuropsihiatrie de la Săpoca. Are 49 de ani şi era cunoscută cu probleme psihice, dar nu grave. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite