VIDEO Tatăl tânărului găsit fără suflare într-un heleşteu din Buzău şi-a văzut fiul după trei ani, într-un sicriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioniţă Burtea nu şi-a văzut fiul de trei ani    Foto Iulian Bunilă
Ioniţă Burtea nu şi-a văzut fiul de trei ani    Foto Iulian Bunilă

După trei ani în care nu s-au întâlnit niciodată, tatăl tânărului găsit fără suflare în lacul Marghiloman şi-a văzut fiul în sicriu. Vasile Burtea va fi înmormântat miercuri, 18 decembrie, într-o extindere a cimitirului Sf. Gheorghe, la ieşirea din oraşul Buzău spre Brăila.

Vasile a fost al doilea dintre cei trei copii ai lui Ioniţă Burtea, acum în vârstă de 63 de ani. Mai are încă un băiat şi o fată, toţi abandonaţi în centre de plasament, din cauza sărăciei. 

Şi-a dat copiii la stat după ce a fost părăsit de soţie, în urmă cu mai bine de zece ani. Marţi, Ioniţă a venit la morgă să-şi ia fiul pentru a-l depune la capela cimitirului în care va fi înmormântat. 

Vasile şi-a văzut tatăl ultima oară în urmă cu trei ani iar cea mai recentă poză făcută împreună este mai veche de patru ani. 

”De zece ani, copiii mei au ajuns la stat, pentru că mama lor a plecat şi eu nu aveam posibilităţi de a-i creşte. Ultima oară l-am văzut acum trei ani, când venise într-o vacanţă”, ne-a spus Ioniţă Burtea.

Trupul neînsufleţit al băiatului a fost luat de la morgă de câţiva prieteni şi angajaţi ai Protecţiei Copilului, instituţie care l-a îngrijit pe Vasile până în septembrie. 

A părăsit apartamentul în care a locuit doi ani, la cererea sa. A fost găzduit timp de o lună de tatăl unui amic, iar de câteva săptămâni nimeni nu a mai primit veşti de la el. ”Având în vedere mesajele de adio, credem că s-a sinucis. Se interiorizase în ultima vreme fără să ne spună de ce”, ne-a declarat Ilie Petre, prietenul lui Vasile.

Miercuri, când va fi condus la groapă, Vasile Burtea nu va avea slujbă de înhumare, în biserică, deşi ancheta încă nu a lămurit împrejurările morţii. 

Biserica spune despre sinucidere că este un păcat foarte grav, iar asta deoarece persoanele care aleg să-şi ia viaţa s-au lepădat de credinţa în Iisus Hristos şi de nădejdea în Dumnezeu, iar necredinţa şi deznădejdea sunt păcate despre care Sfânta Scriptură spune că nu se vor ierta.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite