VIDEO Tăierile masive de arbori din pădurea Crâng, în atenţia Prefecturii. Iată rezultatul controlului

VIDEO Tăierile masive de arbori din pădurea Crâng, în atenţia Prefecturii. Iată rezultatul controlului

Autorităţile locale sunt acuzate că defrişează ilegal pădurea Crâng, din Buzău, mai multe fotografii care surprind intervenţiile pădurarilor fiind postate pe reţelele de socializare. Direcţia Silvică a explicat că o ciupercă Ophiostoma novo-ulmi ar fi motivul care a dus exploatarea de urgenţă a ulmilor uscaţi. Prefectura a ordonat controale în zonele unde s-au făcut tăierile de copaci şi verificarea actelor deţinute în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Săptămâna trecută, o comisie constituită la nivelul Prefecturii Buzău a demarat controalele în Crâng, în urma unor reclamaţii care vizau tăieri masive şi suspecte în parcul Crâng. 
 
În procesul-verbal întocmit după controlul efectuat se arată că tăierile au fost efectuate în baza unei autorizaţii emise de Ocolul Silvic.
 
Totodată s-a dorit identificarea unităţilor de amenajare şi de producţie, câţi arbori au fost trecuţi pe autorizaţia de exploatare, volumul de masă lemnoasă şi unde a fost depozitat acesta.
 
Controlul a fost efectuat de o comisie mixtă constituită prin ordin al prefectului şi formată din reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, IPJ Buzău, Gărzii Forestiere şi Instituţiei Prefectului - Judeţul Buzău.
 
 
Verificările s-au desfăşurat în prezenţa şefilor Direcţiei Silvice Buzău, Ocolului Silvic Buzău, a inginerului Dănuţ Chira, reprezentant al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, dar şi a doi dintre semnatarii sesizării.
 
Conform procesului verbal întocmit în urma controlului, în pădurea Crâng au fost tăiaţi ulmi uscaţi afectaţi de ciuperca Ophiostoma Novo-Ulmi, dar şi 29 de arbori din speciile arţar, jugastru, frasin, corcoduş şi stejar - de asemenea uscaţi din alte cauze.
 
Direcţia Silvică a explicat că tăierile sunt cu scop sanitar. O ciupercă Ophiostoma novo-ulmi ar fi motivul care a dus exploatarea de urgenţă a ulmilor uscaţi. Măsura a fost luată pentru a reduce atât pagubele, cât şi presiunea infecţioasă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: