VIDEO Sute de animale au fost la un pas să piară în urma unui incendiu care a cuprins o fermă din judeţul Buzău

VIDEO Sute de animale au fost la un pas să piară în urma unui incendiu care a cuprins o fermă din judeţul Buzău

Focul care ar fi pornit de la vegetaţia uscată şi gunoaiele din vecinătatea complexului zootehnic a cuprins rapid baloţii de furaje şi ameninţa grajdurile cu sute de vaci şi oi. Angajaţii fermei, ajutaţi de mai mulţi săteni, au salvat animalele înainte să ajungă maşinile pompierilor. Sătenii acuză că oameni de la ajutorul social ar fi fost puşi de primărie să incendieze vegetaţia uscată, de unde a pornit tot dezastrul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Vineri după-amiază, s-a înnegrit cerul comunei buzoiene Stâlpu după ce un incendiu violent a cuprins furajele şi vegetaţia uscată dintr-o fermă de animale de la marginea localităţii. Flăcările s-au apropiat rapid de zidurile grajdului în care erau adăpostite peste 180 de vaci şi 50 de oi.
 
Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi una de la o formaţiune civilă. S-au aprins aproximativ 220 de tone de furaje depozitate pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Pompierii au făcut brazde pentru a nu se extinde flăcările la gospodăriile şi terenurile din apropiere.
 
Pompierii şi comisari ai Gărzii de Mediu au declanşat o anchetă pentru a găsi sursa dezastrului care i-a provocat fermierului din Stâlpu o pagubă uriaşă. Incendiul ar fi pornit mai întâi la vegetaţia uscată şi deşeurile depozitate pe un teren din vecinătatea fermei, după care s-a extins din cauza vântului.
 
 
Focul ar fi fost provocat de oameni puşi de primărie, acuză unii dintre localnici, variantă respinsă însă de primarul localităţii. ”De patru zile arde. Toată vina este a primăriei, pentru că două persoane de-ale lor, oameni de la ajutorul social, au dat foc”, ne-a declarat un vecin.
 
Mai bine de şapte ore a durat intervenţia care a fost îngreunată de rafalele puternice de vânt. Pompierii buzoieni s-au confruntat în ultimele zile cu peste o sută de intervenţii. Tot vineri, un incendiu puternic a izbucnit la ieşire din municipiul Buzău, lângă şoseaua de centură. Vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de şase hectare a ars timp de câteva ore, cu degajare intensă de fum, acesta fiind vizibil din oraş.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: