VIDEO Cum scapă perverşii sexuali în România din cauza legislaţiei permisive. Cazul bărbatului filmat masturbându-se la gardul liceului pedagogic

VIDEO Cum scapă perverşii sexuali în România din cauza legislaţiei permisive. Cazul bărbatului filmat masturbându-se la gardul liceului pedagogic

Oprică Caloian, perversul sexual filmat în faţa Liceului Pedagogic din Buzău FOTO Iulian Bunilă

Un buzoian de 54 de ani a ajuns în atenţia poliţiei, după ce a fost filmat de câteva eleve ale Liceului Pedagogic în timp ce se masturba, sub fereastra clasei în care se desfăşurau ore. Individul a stat în arest 24 de ore, însă a fost eliberat după expirarea ordonanţei de reţinere.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Un bărbat de 54 de ani a fost reţinut de poliţie luni, 7 octombrie, după ce a fost filmat de o elevă a Liceului Pedagogic din Buzău în timp ce se masturba lângă gardul instituţiei de învăţământ.
 
Individul, pe nume Oprică Caloian, a stat în arest 24 de ore, însă a fost eliberat după expirarea ordonanţei de reţinere. Exhibiţionistul este cercetat în libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri.
 
În 2016, aceluiaşi bărbat i-a fost întocmit un dosar penal pentru fapte similare, după ce a fost surprins în ipostaze scandaloase în zona locului de joacă din vecinătatea Liceului Pedagogic.
 
Dosarul a fost însă clasat pe baza mărturiei bărbatului care le-ar fi declarat anchetatorilor că doar îşi făcea nevoile.
 

Autorul obscenităţilor surprinse lângă liceul cu profil pedagogic din Buzău este localnic din satul buzoian Lipia, fără ocupaţie, care locuieşte împreună cu părinţii şi cu o soră. Caloian ar fi fost văzut frecvent în cartierul dintre străzile Bălcescu şi Spiru Haret. Bărbatul obsedat sexual a ajuns din nou în libertate din cauza legislaţiei permisive, spun surse judiciare.

Odată cu modificarea Codului Penal, în 2014, ultrajul contra bunelor moravuri, de care este acuzat buzoianul de 54 de ani, a fost definit ca „fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite“. 


Chichiţele din Codul Penal


Pedeapsa pentru această infracţiune este cuprinsă între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă. De aici vine şi răspunsul la întrebarea: de ce nu a fost arestat preventiv. Dacă fapta se încadra la o pedeapsă cu închisoarea pentru o perioadă de cel puţin cinci ani, atunci procurorul de caz ar fi avut temei să ceară prelungirea măsurii de arestare.

„Arestarea preventivă se poate lua dacă pedeapsa prevăzută de lege este mai mare de cinci ani, cu câteva excepţii. Se mai poate lua măsura arestării preventive fără a fi condiţionată de acea perioadă în cazul a câtorva infracţiuni printre care, însă, nu se găseşte şi ultrajul contra bunelor moravuri. De aceea cred că nu s-a ajuns la arestare“, ne-a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu.


Lipsa unei victime directe în urma faptei a făcut, de asemenea, diferenţa în tratamentul aplicat făptuitorului de către anchetator. Dacă exista o persoană vătămată, spun surse judiciare, infracţiunea primea altă încadrare, cum ar fi acuzaţia de abuz sexual, şi automat se impunea arestarea sau măsura internării temporare, pentru determinarea discernământului şi dacă prezintă pericol social.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: