VIDEO S-a deschis Drăgaica, cel mai vechi târg din Muntenia

VIDEO S-a deschis Drăgaica, cel mai vechi târg din Muntenia

La Buzău s-a deschis sâmbătă Târgul "Drăgaica", timp de 15 zile peste 100 de artişti urmând să evolueze pe scena special amenajată, la care se adaugă 20 de instalaţii de agrement şi peste 40 de meşteşugari din toate zonele ţării care îşi prezintă produsele.

 
"Din timpuri imemoriale Drăgaica s-a numit 'Târgul dintre ţări', unde, în perioada verii, îşi dădeau întâlnire producători şi comercianţi din cele trei ţări române, aceasta este cea mai importantă marcă locală a Buzăului, iar acest avantaj trebuie transpus într-o nouă viziune adaptată epocii", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.
 
Sărbătoarea populară de Sânziene sau Drăgaica — 24 iunie — este una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite serbări prilejuite de solstiţiul de vară, care marchează mijlocul verii agrare.
 
Funcţionarea târgului va avea loc în perioada 10 – 24 iunie 2017, cu program de funcţionare între orele 10,00 – 24,00 şi program de aprovizionare între orele 6,00 – 8,00. Taxa de intrare va fi de 1 leu/persoană. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările