VIDEO Rezultate Bacalaureat 2016 Buzău. Singurul buzoian cu 10 pe linie la Bac, admis la Universitatea Oxford

VIDEO Rezultate Bacalaureat 2016 Buzău. Singurul buzoian cu 10 pe linie la Bac, admis la Universitatea Oxford

Robert este deja student la Oxford University   Foto Iulian Bunilă

Judeţul Buzău a avut un procent de promovabilitate la Bac 2016 de 65,58%, sub media naţională. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de absolvenţii Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu“. De aici provine şi singurul elev cu 10 pe linie din Buzău, Robert Mihai Neagu, care este admis deja la Universitatea Oxford, din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singurul elev cu 10 pe linie la Bacalaureat 2016, din judeţul Buzău, este Robert Mihai Neagu, absolvent al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu“. 

Face matematică de performanţă din clasa a cincea şi are în palmares trei medalii de bronz la olimpiada naţională. 

”Este dificil să obţii note foarte mari şi din pricina stresului, pentru că este o săptămână destul de încărcată, chiar o lună, cu perioada de pregătire. Apoi, mai este româna, la care este foarte subiectivă corectarea şi nu prea poţi să te apreciezi cu exactitate. Ştiam ce am făcut, eram mulţumit, dar nu bănuiam că iau 10”, a declarat Robert Mihai Neagu, tânărul care va studia în Anglia, la Oxford.

Robert spune că notele sale se datorează unei pregătiri constante dar şi efortului depus de dascăli. Şcoala românească, spune el, dă rezultate bune atunci când efortul de la clasă este dublat de cel al elevului.

Primele rezultate ale Bacalaureatului au fost afişate marţi, 12 iulie, pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ, urmând ca în cursul aceleiaşi zile, până la ora 20.00 să fie depuse contestaţiile. Absolvenţii clasei a XII-a vor afla rezultatele finale abia pe 16 iulie.

Judeţul Buzău a avut un procent de promovare de 65,58%, sub media naţională. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de absolvenţii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu. 

Sunt însă trei licee cu profil tehnologic din judeţ cu promovabilitate zero. Este vorba despre unităţile din Lopătari, Ruşeţu şi Pătârlagele. Niciun liceu buzoian nu a înregistrat promovabilitate 100%.


CITEŞTE ŞI

Rezultate Bacalaureat 2016 Buzău. Judeţul Buzău are promovabilitate de 65,58%, sub media naţională

Rezultate Bacalaureat 2016. Ministerul Educaţiei a anunţat marţi, 12 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2016. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Judeţul Buzău a avut un procent de promovabilitate de 65,58%, sub media naţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: