VIDEO Razii ale Poliţiei Locale în blocurile în care locatarii depozitează conserve şi vechituri pe casa scării

VIDEO Razii ale Poliţiei Locale în blocurile în care locatarii depozitează conserve şi vechituri pe casa scării

Gata cu murăturile şi cu vechiturile depozitate pe casa scării! Au spus-o răspicat autorităţile Buzăului atunci când au întocmit regulamentul de convieţuire socială. O nouă hotărâre locală îi sancţionează dur pe cei care îşi ţin dulapurile pe holul comun al blocurilor. Este o practică obişnuită de mulţi ani mai ales în blocurile cu spaţii mici de locuit.

 
Dulapuri din lemn sau tablă, înţesate de conserve şi vechituri, găsim cu zecile în blocurile din Buzău. Unele ocupă  mai mult de jumătate din lăţimea coridoarelor şi, în cazul unor intervenţii, ar bloca accesul pompierilor sau al paramedicilor. Acesta a fost şi argumentul autorităţilor buzoiene când au decis sancţionarea acestor practici. Poliţia locală a început deja să bată pe la uşi.
 
Regulamentul de convieţuire socială, intrat în vigoare anul trecut în luna noiembrie, consideră ca fiind contravenţie amplasarea de mobilier sau alte obiecte pe holul comun al blocului. Restricţia îi afectează mai ales pe proprietarii de garsoniere şi camere din fostele cămine de nefamilişti. Ei se plâng că nu au spaţii suficiente în casă pentru dulapurile pe care sunt obligaţi acum să le mute de pe casa scării.
 
Peste 50 de buzoieni au fost vizitaţi, zilele trecute, de poliţiştii locali, deocamdată doar pentru a fi somaţi să elibereze holurile blocurilor. De pe 21 ianuarie, însă, agenţii de poliţie locală îi vor amenda pe locatarii care nu se conformează. Încălcarea obligaţiilor prevăzute în regulamentul de convieţuire socială se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: