VIDEO Produse expirate din 2010, descoperite în mai multe magazine din Buzău

VIDEO Produse expirate din 2010, descoperite în mai multe magazine din Buzău

Magazinele de cartier au la raft adevărate bombe chimice sub formă de alimente expirate, unele şi de şpte ani. Au constatat-o poliţiştii locali din Buzău care au mers în control la câteva buticuri din oraş alese la întâmplare. Agenţii au descoperit atât de multe nereguli încât au umplut două dube cu produsele expirate pe care le-au confiscat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii locali porniţi miercuri în controale au avut şocul să constate că administratorii mai multor magazine de cartier aveau expuse produse cu termen de valabilitate expirat chiar şi de şapte ani! 
 
Mai grav este că printre ele erau produse alimentare supuse unei alterări rapide dacă sunt păstrate în condiţii improprii.
 
Luată la întrebări de organele de control, patroana unuia dintre buticurile înţesate cu produse expirate a rămas fără explicaţii. Mai ales după ce i-a fost descoperit sub tejghea zeci de litri de alcool pe care îl vindea ilegal în regim de bar.
 
Agenţii de poliţie locală au descoperit atât de multe nereguli la două dintre cele cinci societăţi verificate încât au umplut două dube cu bunurile confiscate. Administratorii celor două marketuri au primit amenzi în valoare de 6.000 lei şi au rămas fără marfă în valoare de 3.349 lei.
 
În urma verificărilor s-a descoperit că unele produse erau expirate din anul 2010. Este vorba despre produse alimentare, dulciuri, sucuri, cosmetice, produse de uz casnic şi igienă personală.
 
Poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţeni să-şi aleagă cu atenţie locurile din care îşi procură produsele alimentare pentru a nu fi predispuşi îmbolnăvirii.
 
citeste totul despre: