VIDEO Primarul din Colţi a explicat, cu ochii în lacrimi, de ce a turnat bere peste cadavrul ursului împuşcat de vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Afectat de criticile la adresă sa după ce s-a filmat turnând bere peste cadavrul unui urs, primarul comunei Colţi a spus că regretă gestul dar aşa a considerat să se bucure de prinderea fiarei care a terorizat locuitorii. Pavel Rădulescu a fost prezent la Prefectură la o conferinţă de presă organizată de prefectul Carmen Ichim cu toţi factorii implicaţi în acţiunea de recoltare a ursului.

Prefectul Carmen Ichim este de părere că ministrul Mediului s-a grăbit în lansarea pe Facebook a unor declaraţii, mai degrabă, politice. Prefectul recunoaşte că gestul primarului Pavel Petrişor este unul nepotrivit dar spune că acesta nu poate fi acuzat că ar fi comis vreo ilegalitate.

”În concluzie acţiunea a fost una legală şi nu suport si nu îmi place să fim condamnaţi public noi sau instituţiile pe care le reprezentăm de dragul unui discurs politic. Niciodată nu o să acceptăm acest lucru pentru că suntem funcţionari publici şi ne facem atribuţiile de serviciu conform legii iar daca nu respectăm legea suntem sancţionaţi. Dezaprob însă gestul domnului primar al comunei Colţi, că a stropit ursul cu bere şi că a făcut ceea ce a făcut. Nu este sancţionat şi nu reglementăm noi acest lucru. Nu pot să îi găsesc o scuză dar nici să îl incriminez. E modul dânsului de a se comporta, e modalitatea sa de a-si arăta dezaprobarea faţă de acel animal. Este strict răspunzător pentru ceea ce a făcut”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Primarul Pavel Petrişor Rădulescu spune că dacă ar mai trece printr-o astfel de situaţie ar proceda la fel. 

Ca urmare atacului de vineri dimineaţă, autorităţile competente vor demara procedurile pentru solicitarea unei noi derogări pentru recoltarea fiarei.

     

Solicitarea vine după ce joi seară, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat un control la Buzău pentru a se verifica modul în care responsabilii Agenţiei de protecţia Mediului şi de la Garda de Mediu judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.

De asemenea, un alt control va fi demarat de Garda Naţională de Mediu. Reprezentanţii Ministerului Mediului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite