VIDEO Ne populăm bălţile cu peşte adus tocmai din Ungaria

VIDEO Ne populăm bălţile cu peşte adus tocmai din Ungaria

De sâmbătă se poate pescui pe balta de la Balastieră

Am ajuns să populăm bălţile pescăreşti cu peşte adus tocmai din Ungaria. Pescarii sportivi preferă peştele vecinilor noştri, pentru că este mai ieftin iar transportul se face în condiţii optime. Transportul de peşte se face cu un camion special, dotat cu butelii de oxigen, totul asigurat de către furnizorul din Ungaria.

 
Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Buzău a populat o baltă de la marginea oraşului cu trei tone de caras şi două tone de crap. Transportul venit din Ungaria a durat doar 24 de ore. Pierderile au fost minime, deoarece peştii au beneficiat, pe traseul de la Budapesta către Buzău, de bazine speciale, cu butelii de oxigen.
 
”Partenerii sunt foarte serioşi şi de la ei aducem de mai mulţi ani peşti, în condiţii foarte bune. Acum am adus trei tone de caras şi două de crap iar pierderea este foarte mică, de cel mult zece kilograme”, a declarat Gheorghe Cighir, director AJVPS Buzău. 
 
Administratorul bălţii de la marginea oraşului Buzău spune că aduce peşte din Ungaria încă din 2009. Preferă importul din tara vecină pentru că cel românesc este mai scump. În plus, condiţiile de livrare din Ungaria sunt ireproşabile, partenerul maghiar fiind dotat cu tehnologie de ultimă oră în domeniu.
 
Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pecarilor spun că buzoienii pot pescui la undiţă, pe balta repopulată cu peşte, începând chiar de sâmbăta viitoare. De asemenea, în următoarea perioadă, aici vor avea loc diferite concursuri destinate atât membrilor asociatiei, cât şi cluburilor de profil din ţară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: