VIDEO Poliţişti acuzaţi că au bătut un tânăr revenit din Italia care a încălcat măsura izolării. Reacţia oamenilor legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Un tânăr întors recent din Italia susţine că a fost bătut crunt de poliţişti din comuna buzoiană Pârcov, după ce a fost zărit conducând prin sat, departe de locuinţa unde era obligat să stea în izolare. Poliţiştii spun că au recurs la forţă deoarece tânărul devenise violent cu ei şi i-a ameninţat cu un pistol cu aer comprimat.

Momentul imobilizării lui Florin Stoian a fost înregistrat cu telefonul de fratele mai mic al tânărului, care se afla alături de le în momentul incidentului. Filmuleţul se încheie când unul dintre agenţi înfige mâna în telefon.

Poliţistul care apare în ultimele cadre este acuzat că a luat telefonul mobil la post şi i l-a înapoiat proprietarului abia după ce l-a obligat pe acesta să şteargă înregistrarea din memorie. Fişerul video nu s-a şters însă permanent.   

Tânărul încătuşat de poliţiştii din Pârscov are 34 de ani şi locuieşte în satul Brătileşti, comuna Brăeşti. După ce a revenit acasă, din Italia, trebuia să stea în autoizolare timp de două săptămâni. A părăsit însă perimetrul de izolare pentru a merge cu maşina în comuna Pârscov. 

”S-a întors pe data de 25 din Italia, trebuia sa rămână în carantină acasă timp de 14 zile dar el fiind singur a ieşit sa facă câteva cumpărături. Luni, în jurul orei 17.00, poliţia l-a urmărit şi, în loc să-i dea o amendă, după regulament, l-au dus la secţia Pârscov, unde l-au bătut”, ne-a declarat Manuela Hornea, sora bărbatului.

După ce a fost ţinut câteva zeci de minute în sediul poliţiei comunale, Florin Stoian a fost preluat de o ambulanţă şi dus mai întâi la un centru de carantină din Sărata Monteoru, unde a fost respins pentru că acuza dureri la picioare şi coloana vertebrală, apoi la Spitalul de psihiatrie Săpoca. În cele din urmă, a ajuns la Urgenţa Spitalului Judeţean Buzău. Ulterior, a fost transferat la Boli Infecţioase, fiind suspect de COVID-19. 

”L-a dus cu ambulanţa la spitalul Săpoca, dar acolo nu l-au primit, bineînţeles, după ce l-au văzut bătut şi l-au dus la Urgenţe, în Buzău. A ajuns la spital cu fractură de picior şi trei coaste rupte. Fratele meu a greşit că a ieşit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia. Poliţiştii nu aveau nicio măsură de protecţie, în condiţiile în care fratele meu avea masca în mână, după cum se vede şi în filmuleţ. Este un abuz şi îi vom acţiona în judecată”, acuză Manuela Hornea, sora lui Florin.

Ce spun poliţiştii

La rândul lor, reprezentanţii IPJ Buzău susţin că agenţii de poliţie din Pârscov au fost nevoiţi să acţioneze în forţă, deoarece tânărul oprit de ei îi ameninţase cu o armă airsoft. Tot poliţiştii spun că pe numele tânărului ar fi existat o sesizare din partea unui tânăr pe care l-ar fi ameninţat cu bătaia, aspect negat ulterior de familia acestuia.

”În data de 26 mai, poliţiştii au fost sesizaţi de un tânăr de 26 de ani, din Pârscov, cu privire la faptul că un cunoscut în vârstă de 34 de ani îi adresează în mod repetat ameninţări cu acte de violenţă. Poliţiştii au oprit în trafic autoturismul cu care se deplasa bărbatul de 34 de ani iar în urma discuţiilor purtate cu poliţiştii acesta a devenit agresiv, împrejurare în care s-a procedat la imobilizarea şi conducerea acestuia la sediul poliţiei”, declară Ane Marie Vrapciu, de la IPJ Buzău.

Potrivit Poliţiei Buzău, acesta a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, şi s-a ales cu dosar penal pentru ameninţare. Poliţiştii au intrat şi ei în atenţia conducerii IPJ, pentru a afla dacă au apelat justificat la forţă, ori au săvârşit un abuz.   

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite