VIDEO Paradă pe patru roţi, în variantă rurală

VIDEO Paradă pe patru roţi, în variantă rurală

Căruţaşii au plecat de pe un câmp de la marginea comunei

O paradă a vehiculelor pe patru roţi, în variantă rurală, a avut loc în comuna Smeeni, judeţul Buzău, de ziua localităţii. Proprietarii de căruţe trase de cai s-au plimbat de mai multe ori prin faţa unui juriu, aflat pe trotuarul din faţa Primăriei, până l-au convins cui să-i acorde premiul cel mare, în valoare de 300 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Concursul a avut în prim-plan cele mai frumoase, aranjate şi îngrijite căruţe ale localnicilor din comună. Au participat zece proprietari de atelaje, între care s-a strecurat şi o şaretă.
 
Caruţele au plecat în convoi, de la marginea localităţii, pe şoseaua principală, parcurgând un traseu de doi kilometri, până în centrul comunei. Aici, participanţii erau aşteptaţi de un juriu extrem de atent.
 
Din spatele meselor puse pe trotuarul din faţa Primăriei, cei şase juraţi, cetăţeni de vază ai satului, în frunte cu viceprimarul Nicolae Dumitraşcu, au dat note fiecărui concurent. 

Pentru cel mai frumos atelaj desemnat de juriu, proprietarul acestuia, un sătean de 72 de ani, a primit un plic cu 300 de lei. Următorii clasaţi s-au ales cu recompense în valoare de 200 de lei, respectiv 100 de lei.
 
Autorităţile locale din Smeeni speră ca în anii următori parada căruţelor să devină o tradiţie, iar numărul atelajelor şi al premiilor să crească. 
 
După concurs, întreaga suflare din Smeeni s-a îndreptat pe lunca din jurul Fântânii Tămăduitoare, unde au asistat la un spectacol de muzică populară susţinut de Perică Mâţu Stoian, Emilia Ghinescu dar şi artisi ai centrului de creaţie populară din Buzău.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: