VIDEO Noile galerii de artă din Buzău au fost inaugurate joi. Fostul bar Bel Ami a devenit spaţiu cultural

VIDEO Noile galerii de artă din Buzău au fost inaugurate joi. Fostul bar Bel Ami a devenit spaţiu cultural

Spaţiul Galeriilor de Artă, ocupat până nu de mult de barul Bel Ami, a fost inaugurat joi. Se află în administrarea Consiliului Judeţean Buzău prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă şi va găzdui expoziţii ale artiştilor plastici ori ateliere ale meşteşugarilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
După ce timp de mai multe luni a fost supus unor lucrări ample de renovare, reprezentanţii Centrului de Cultură şi Artă Buzău, alături de oficialităţi ale Consiliului Judeţean au luat parte la inaugurarea spaţiului cu intrarea de pe Bulevardul Bălcescu, care este compus din parter şi etaj.
 
La parter, vor fi organizate expoziţii ale artiştilor plastici profesionişti, iar la etaj, meşterii populari şi copiii vor lucra în centre de creaţie. De asemenea, la parterul noilor Galerii de Artă îşi va desfăşura activitatea şi agenţia de bilete a Teatrului „G. Ciprian”. 
 
„Aici ne dorim ca în fiecare lună să avem expoziţii pe diferite teme. Sus, la etaj, meşterii populari din judeţ îşi expun lucrările lor. Judeţul nostru este unul cu toate formele de relief cu tradiţii diferite. Odată cu inaugurarea acestui spaţiu, meşterii populari vor avea ocazia inclusiv să îşi aducă elevii pentru a le oferi lecţii”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Petre, iniţiatorul reabilitării galeriilor din perioada în care era director al Centrului de Cultură şi Artă Buzău.
 
În urmă cu doi ani, în urma unui proces îndelungat, spaţiul a fost recuperat de autorităţile judeţene, de la un buzoian care a deţinut acolo barul Bel Ami.
 
Proiectele Consiliului Judeţean Buzău, pentru anul 2016, vor continua cu renovarea altor obiective aflate în apropierea Galeriilor de Artă, cea mai importantă fiind reabilitarea fostului spital Brătianu care va deveni Centrul Turistic şi Cultural al judeţului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: