VIDEO Muzeul Judeţean le arată tinerilor din Buzău cum îşi petreceau părinţii lor concediile la munte sau pe litoral

VIDEO Muzeul Judeţean le arată tinerilor din Buzău cum îşi petreceau părinţii lor concediile la munte sau pe litoral

În perioada comunismului, aproape oricine îşi permitea să meargă în concediu la mare sau la munte. Vacanţele românilor în Epoca de Aur erau fără telefoane şi tablete şi fără prea mult lux, dar pline de distracţie. Pentru a le arăta noilor generaţii cum arătau concediile românilor în anii comunismului, Muzeul Judeţean Buzău va deschide luni expoziţia „Vacanţe şi concedii în perioada comunistă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Înainte de 1989, românii care plecau în concendii nu aveau prea multe variante la îndemână. Puteau obţine un bilet de odihnă la munte sau în staţiunile de pe litoral prin sindicate sau prin instituţiile la care lucrau, ori puteau pleca cu cortul, pe cont propriu.
 
E adevărat, cu trenul, pentru că maşinile erau puţine, iar carburantul, raţionalizat. Fără telefoane şi tablete, fără prea mult lux, vacanţele românilor în perioada comunismului erau totuşi  pline de distracţie.
 
Amintirile din acele vremuri – fotografii, vederi, obiecte reprezentative – fac obiectul unei inedite expoziţii ce va fi deschisă de saptamana viitoare, la Muzeul Judeţean Buzău, cu sprijinul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. În cadrul expoziţiei, sunt expuse inclusiv jocuri din epocă, echipamente de munte, corturi, dar şi costume de baie ce poartă amprenta inconfundabilă a modei acelor vremuri.
 
Deschiderea expoziţiei „Vacanţe şi concedii în perioada comunistă” va avea loc luni, la ora 12.00. Expoziţia, care poate fi vizitată până pe 26 august, oferă tinerei generaţii posibilitatea de a face o comparaţie cu vacanţele şi concediile petrecute de ei în prezent.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările