VIDEO O companie românească a lansat în stratosferă un satelit experimental, de pe un câmp din judeţul Buzău

VIDEO O companie românească a lansat în stratosferă un satelit experimental, de pe un câmp din judeţul Buzău

Un câmp din comuna Stâlpu, la 10 kilometri de municipiul Buzău, a fost, joi, scena unui experiment inedit pus la cale de o firmă de IT din Bucureşti. Compania românească CryptoDATA a lansat în stratosferă un satelit experimental, în cadrul unui proiect care urmăreşte realizarea unei reţele descentralizate de comunicare securizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Un dispozitiv agăţat de un balon meteo a fost trimis în stratosferă şi a ajuns la 38.000 de metri. 
 
Lansarea balonului meteo oferă posibilitatea de a testa atât echipamentele de la sol, cât şi echipamentele aeriene, spun reprezentanţii companiei. 
 
Au fost verificate, mai precis, calitatea semnalului, viteza de transfer şi acoperirea dispozitivelor.
 
Este de fapt un test preliminar înainte de lansarea pe orbita joasă a primului satelit de test, în februarie 2021.
 
La acest proiect CryptoDATA colaborează atât cu compania româneasca Autonomous Flight Technology cât şi cu companiile americane Momentus şi SpaceX.
 
Proiectul companiei româneşti poartă numele de GLOBAR şi este o nouă reţea globală care are ca scop comunicarea şi transferul de date între terminalele utilizatorilor.
 
Câmpul din localitate Stâlpu a fost ales după ce autorităţile s-au asigurat că echipamentul nu se intersectează cu niciun culoar de zbor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările