VIDEO Motivul pentru care accidentul în care a murit fetiţa de doi ani din Spătaru a stârnit furia vecinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fetiţă a murit în accidentul de la intrare în Spătaru
O fetiţă a murit în accidentul de la intrare în Spătaru

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de doi ani iar părinţii ei au fost răniţi a stârnit furia localnicilor din noul cartier al satului Spătaru, comuna Costeşti. Aici s-au stabilit peste o sută de familii, în ultimii 20 de ani, însă nici până acum nu le-au fost rezolvate cererile privind siguranţa rutieră în zonă.

Cartierul nou, cum este cunoscut printre sătenii din Spătaru, se află în prelungirea localităţii Spătaru, spre Costeşti, în imediata vecinătate a şoselei europene E 85. 

Accesul rutier dinspre artera intens circulată către locuinţe se face prin cinci drumuri perpendiculare, acoperite cu balast.

Intersecţiile nesemnalizate rutier sunt extrem de periculoase, deoarece se circulă cu viteză foarte mare pe sectorul paralel cu noul cartier.

Limitarea vitezei la 50 de kilometri pe oră se face abia la intrare în satul vechi, acolo unde se află indicatorul de intrare în localitate, respectiv cel de ieşire. 

Riscurile la care locuitorii noului cartier din Spătaru sunt expuşi au fost confirmate de accidentul grav produs joi seara, în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de doi ani iar părinţii ei au fost răniţi. 

Un număr de 15 săteni au mers vineri peste primarul din Costeşti pentru a-i cere ajutorul în găsirea unor soluţii care să le ofere siguranţă în trafic. 

”Au făcut un tabel cu semnături pe care îl voi ataşa cererii către CNAIR de a crea o bandă de stocare pentru cei care vin dinspre Urziceni şi de a muta indicatorul de intrare în localitate, astfel încât să se aplice restricţii de viteză şi în cartierul nou”, ne-a declarat Constantin Moise, primarul din Costeşti. 

Zona nouă din Spătaru este de 20 de ani în continuă extindere, cele peste o sută de familii de aici beneficiind abia în ultimii ani de îmbunătăţiri la capitolul infrastructură. Tânăra familie care a suferit joi seară accidentul mai avea 50 de metri până acasă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite