VIDEO Modernizarea pieţei centrale din Buzău, terminată abia la sfârşitul iernii

VIDEO Modernizarea pieţei centrale din Buzău, terminată abia la sfârşitul iernii

Comercianţii tremură de frig iarna

Comercianţii din Piaţa Centrală din Buzău şi clienţii care se aprovizionează din acest loc vor mai răbda frigul încă cel puţin o lună de zile. Lucrările de modernizare a pieţei avansează mai lent decât se preconiza şi se vor încheia în luna februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
După mulţi ani în care au suportat capriciile vremii, comercianţii din Piaţa Centrală se vor putea bucura de condiţii optime. Mai au însă de aşteptat noile condiţii până la sfârşitul lunii viitoare.
 
Procesul de modernizare a fost întârziat de numeroasele avize solicitate, Piaţa Centrală aflându-se pe lista monumentelor istorice.
 
Proiectul de reabilitare a pieţei a fost realizat de cel care a gândit şi acoperişul actual, inginerul Viorel Constantinescu. 
 
Directorul Pieţe Târguri şi Oboare, Daniel August, anunţă că lucrările începute anul trecut vor fi finalizate în luna februarie. 
 
 
Pentru a închide spaţiul în care funcţionează piaţa şi a asigura astfel o temperatură suportabilă pe timpul iernii, s-a găsit soluţia ca, folosind aceeaşi structură, să se coboare acoperişul până la nivelul clădirilor din jur, iar piaţa să fie închisă cu panouri laterale. 
 
Potrivit proiectului, se are în vedere şi montarea unor dispozitive de ventilaţie, care să funcţioneze pe timpul verii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: