VIDEO Mobilizare de forţe pentru salvarea unui cal înţepenit pe un pod de cale ferată

VIDEO Mobilizare de forţe pentru salvarea unui cal înţepenit pe un pod de cale ferată

Calul a fost scos dintre liniile de cale ferată cu ajutorul unor chingi  FOTO: Iulian Bunilă

Cea mai importantă misiune pentru pompierii buzoieni, în duminica Floriilor, a fost salvarea unui cal căzut între traversele unui pod de cale ferată. Animalul a fost observat la timp de mai mulţi trecători, care, înainte să sune la 112, au apelat un număr de telefon de la CFR, ca să oprească circulaţia feroviară.

 

Incidentul s-a produs duminică seară, la podul de cale ferată din Bariera Brăilei. Un cal care păştea în apropierea liniei a căzut, la un moment dat, între grinzile de fier ale podului, cu puţin timp înainte să treacă un tren prin zonă. Mai mulţi trecători au observat animalul care se chinuia lângă şină şi au chemat imediat autorităţile.
 
La scurt timp şi-au făcut apariţia salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, poliţişti şi jandarmi. Mai întâi au legat animalul cu mai multe chingi apoi cu toţii l-au ridicat din gaura în care se înţepenise cu picioarele din spate.   
 
Pe durata intervenţiei pentru salvarea animalului de pe pod, circulaţia feroviară spre Moldova a fost întreruptă temporar. Un marfar a aşteptat o oră finalizarea operaţiunii iar o garnitură de călători a avut câteva minute întârziere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: