VIDEO Minunea din Ţara Luanei: cascadă de opt metri, redescoperită de un fotograf buzoian cu ajutorul unei drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cascadă de opt metri înălţime stă ascunsă în inima munţilor, pe raza comunei Bisoca. Aflată la aproximativ 70 de kilometri de municipiul Buzău, pe un afluent al râului Râmnic, Măluşel, cascada uimeşte cu frumuseţea ei.

Liniştea deplină oferită de pădurile ce o ascund este întreruptă doar de sunetul apei ce se loveşte cu putere de stâncile dure ce o păzesc, ca nişte străjeri. 

Fotograful Valentin Bildaru este printre puţinii oameni care au ajuns să admire splendoarea oferită de natură. ”Se află pe Valea Râmnicului, undeva în nordul jud. Buzău, în comuna Bisoca, aprox. între satele Pleşi şi Lacurile”, scrie Vali Blidaru pe pagina sa de Facebook.

Fotograful buzoian a ajuns acolo cu greu, după ce auzise de loc, apoi l-a căutat cu o dronă şi după zgomotul apei.

Înarmat cu aparatul foto şi drona, a plecat la drum hotărât să găsească cascada şi să o imortalizeze în imagini. A luat la pas toate potecile şi drumurile forestiere, până când, într-un final, a auzit zgomotul apei ce curgea grăbită la vale.

”Se merge spre Vintilă Vodă, apoi la Grunjul de la Mânzăleşti şi apoi se urcă pe drum neasfaltat, se trece prin Plavăţu, apoi se continuă cumva în munte către satul Pleşi. Undeva pe acolo, prin nord, este totul foarte sălbatic şi vezi numai maşinile de la exploatările forestiere”, scrie Vali Blidaru.

Imagine indisponibilă

Cascada este cunoscută de localnicii din zonă şi de un grup restrâns de pasionaţi de drumeţii. ”Este accesibil pe tronsonul Grunj-Jghiab şi Plavăţu -Bisoca; mult mai distrus este pe zona Bisoca - Vintilă Vodă”, este mesajul lui Drenea Constantin sub fotografiile postate în premieră pe Facebook.

”Localnicii o numesc «Cascada de pe case» iar într-o carte am găsit-o cu denumirea de «Cascada Chişatoarea»", completează Elena Bâra.

Imagine indisponibilă

Artistul fotograf spune că acestă cădere de apă seamană foarte bine cu cea de la Caşoca, cu foarte mici diferenţe.

”Seamănă foarte mult, şi ca ochi de apă, aceeaşi dispunere a stâncilor, numai că e mai înaltă cu vreo doi metri şi are un debit mai mic decât cea de la Caşoca. Se află pe un afluent al râului Râmnic iar de la drumul principal cred că sunt în jur de 400 de metri până la cascadă.”, spune Valentin, un fotograf cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu.

Zona de munte a judeţului Buzău mai are, pe lângă cascada prezentată recent de Vali Blidaru, încă două căderi de apă foarte frumoase: La Şipot şi Pruncea. Acestea impresionează nu atât prin dimensiuni, cât prin frumuseţea lor şi a peisajului din jur. Sunt, de asemenea, un pretext pentru turişti de a vizita şi alte obiective deosebit de frumoase ale Buzăului.

                                                                                                                Sursa foto/video Vali Blidaru

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite