VIDEO Ministrul Mediului anunţă o amplă campanie de împădurire pe digul Buzăului

VIDEO Ministrul Mediului anunţă o amplă campanie de împădurire pe digul Buzăului

Prezent vineri în Buzău, ministrul Mediului a anunţat pentru la toamnă o amplă acţiune de împădurire, care prevede plantarea a o sută de mii de puieţi de-a lungului digului Buzău. Noua perdea forestieră se va întinde pe 20 de hectare de teren degradat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De Ziua Mondială a Mediului, ministrul Costel Alexe a venit în vizită la digul râului Buzău. 
 
Aici, pe întreaga lungime a digului, pe partea cealală a malului, înspre oraş, va fi ridicată o perdea forestieră, pe o suprafaţă de peste 20 de hectare, pe un teren degradat. 
 
Ministrul a menţionat că, în toamnă, va începe plantarea a 100.000 de puieţi.
 
”La mulţumesc autorităţilor locale că au pus la dispoziţie aceste teren de 20,2 hectare din care 7 hectare sunt în sit-ul Natura 2000. În această toamnă vom planta 100.000 de puieţi. Vrem că prin această acţiune pe care o facem la nivel naţional cu sprijinul comunităţilor locale să facem cea mai mare extindere a fondului forestier naţional din ultimii 30 de ani”, a spus ministrul Mediului Costel Alexe.
 
Ministrul Alexe a ţinut să precizeze că Buzăul este un exemplu de bună practică care s-a mobilizat şi a identificat rapid terenul pe care urmează să fie realizată perdeaua forestieră din jurul oraşului. 
 
Ministrul a mai precizat că toate cheltuielile legate de plantarea celor 100.000 de copaci vor fi suportate de Guvern iar după aproximativ 5 ani, acesta va fi redat municipalităţii.
 
 
La rândul său primarul Constantin Toma a solicitat ministrului rezolvarea mai multor probleme ale municipalităţii cum ar fi trecerea pădurii Crâng şi a canalului natural Iazul Morilor în proprietate municipiului Buzău, mulţumind totodată pentru amenajarea primei perdele forestiere pentru municipiul Buzău.
 
”Noi avem în plan de a planta foarte mulţi copaci pentru că Buzăul este pe locul 1 in România şi pe locul 11 în Europa la creşterea temperaturii medii cu 1,5 grade anual şi trebuie să avem cât mai multe împăduriri şi lucii de apă pentru a încerca să ţinem în frâu acest fenomen de încălzire”, a spus primarul Constantin Toma.
 
Cu aceeaşi ocazie, prefectul judeţul Buzău a lansat un apel către toate autorităţile publice locale de a identifica astfel de suprafeţe, pe care să le valorifice pentru un mediu mai curat.
 
”Susţin astfel de acţiuni, iar Instituţia Prefectului va fi un partener de bază în derularea unor astfel de iniţiative. Cu această ocazie, invit autorităţile să mai identifice astfel de zone, pe care ulterior le putem valorifica în folosul mediului”, a declarat Leonard Dimian, prefectul judeţului Buzău.
 
Specialişii de la Garda Forestieră au venit cu amănunte despre speciile de pomi care vor forma noua perdea forestieră de pe şoseaua de centură Est a municipiului Buzău. Proiectul este realizat din fonduri guvernamentale, valoarea iniţială a investiţiei ridicându-se la peste 2 milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: