VIDEO Mii de apartamente şi instituţii publice din Buzău au rămas fără căldură. Motivul, neplata unor facturi

VIDEO Mii de apartamente şi instituţii publice din Buzău au rămas fără căldură. Motivul, neplata unor facturi

Peste 12.000 de apartamente şi instituţii publice din municipiul Buzău, racordate la reţeaua de termoficare a oraşului, au rămas fără căldură. Asta, după ce furnizorul de gaze a închis robinetul către societatea Ecogen, din cauza facturilor neachitate. Informaţia a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă organizate, marţi, la Primărie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma spune de asemenea că intenţia celor de la Ecogen Energy de a întrerupe furnizarea agentului termic este şi nefondată şi ilegală şi le solicită acestora să nu închidă robinetul. 

Societatea Ecogen Energy produce şi livrează agent termic pentru majoritatea abonaţilor Regiei Autonome Municipale. 

„Suntem cu toate plăţile la zi. Am achitat chiar 11 milioane de lei în avans. În plus, potrivit contractului, ei nu puteau opri căldura decât în situaţii de forţă majoră. E o situaţie de şantaj; ei încearcă să obţină o majorare a preţului şi ne ameninţă cu oprirea căldurii. Am fost şi la ANRE, suntem în dezbatere publică pentru majorarea tarifului la căldură, dar n-o putem face oricum”, a declarat Constantin Toma.

În aceeaşi situaţie se află şi instituţiile de învăţământ din municipiul Buzău, racordate la RAM. „Din acest moment nu mai avem căldură. Vom anunţa si Inspectoratul Şcolar, şi Ministerul Educaţiei”, a mai adăugat primarul Constantin Toma.

„Nu există nici un motiv de întrerupere a energiei termice pentru că din contractul care îl avem furnizarea energiei termice poate fi întreruptă în caz de forţă majoră, război, calamităţi naturale sau la încetarea contractului prin neîndeplinire a obligaţiilor contractuale ceea ce nu este cazul. Din punct de vedere al relaţiei  contractuale nu există nici un motiv de a întrerupe furnizarea agentului termic. De când s-a răcit primim telefoane să nu întrerupem agentul termic mai ales că până sâmbătă sunt prognozate temperaturi  mici”, a declarat directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru.

Serviciul de furnizare a apei calde va funcţiona în continuare, la cote de avarie. Abonaţii din Micro XIV şi o parte a celor din Micro III vor continua să aibă căldură, prin intermediul celor două termocentrale păstrate de RAM.

Pentru a rezolva criza în care s-a ajuns, reprezentanţii municipalităţii au programat pentru vineri o întâlnire cu reprezentanţii RAM Buzău, Ecogen Energy şi ai furnizorului de gaze naturale.

Ecogen Energy dispune de una dintre cele mai moderne centrale termice din ţară, investiţia de aproximativ 15 milioane de euro fiind însă realizată cu un împrumut contractat de Primăria Buzău.  
Ecogen Energy dispune de una dintre cele mai moderne centrale termice din ţară, investiţia de aproximativ 15 milioane de euro fiind însă realizată cu un împrumut contractat de Primăria Buzău. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: