VIDEO Peste o mie de săteni din Ploştina şi Terca se tem că vor rămâne izolaţi, din cauza surpării unui drum de acces

VIDEO Peste o mie de săteni din Ploştina şi Terca se tem că vor rămâne izolaţi, din cauza surpării unui drum de acces

Cod roşu de inundaţii, în judeţul Buzău. Un drum comunal din Lopătari este ameninţat de o surpare care avansează puţin câte puţin, din cauza torenţilor puternici formaţi pe pârâul Slănic. Şoseaua care leagă centrul comunei de satele Terca şi Ploştina, cu aproximativ o mie de locuitori, este afectată pe o porţiune de zece metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Primarul din Lopătari, Vasile Lefter, spune că surparea este mai veche însă ploile din ultimele zile au accentuat alunecările de teren de sub drumul parcurs zilnic de oameni şi maşini. Îi asigură însă pe săteni că nu sunt în pericol de a rămâne izolaţi.
 
”Este un drum comunal către Terca şi Ploştina cel cu probleme, însă avem soluţii pentru devierea temporară a circulaţiei. Sunt zece metri însă ne trebuie două milioane de metri cubi de pământ să ajungem la nivelul şoselei”, spune Vasile Lefter, primarul din Lopătari.
 
Conducerea Prefecturii a stabilit să convoace Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care va face constatarea la faţa locului. De asemenea, de la ISU a plecat o echipă în zonă pentru a evalua stadiul alunecării de teren, dar fiind un drum comunal, este obligaţia primăriei să intervină.
 
 
Râul Buzău a fost însă cursul de apă care a produs cele mai mari probleme. Traficul pe dumul naţional DN 10 care leagă Braşovul de Buzău a fost închis toată noapte, până miercuri la prânz, din cauza unor inundaţii masive. 
 
A fost necesară evacuarea apei suplimentare din lacul de acumulare de la Siriu, pentru a prelua debitul mare dinspre Covasna. Râul Buzău a crescut foarte mult şi în aval de baraj, torenţii măturând o parte din materialele de construcţii de pe un şantier şi un pod de tuburi, din dreptul comunei Vadu Paşii.
 
citeste totul despre: