VIDEO Medicii din Spitalul Judeţean Buzău, acuzaţi că au ignorat o pacientă cu afecţiuni cardiace până a murit

VIDEO Medicii din Spitalul Judeţean Buzău, acuzaţi că au ignorat o pacientă cu afecţiuni cardiace până a murit

Rudele femeii vor cere explicaţii medicilor buzoieni

A murit cu zile, pentru că nu a fost preluată la timp de medicii Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Este acuzaţia lansată de rudele unei femei de 54 de ani, care a murit la reanimare, în urma unui infarct miocardic, după ce bolnava ar fi zăbovit câteva ore pe holurile unităţii. Medicii se apără şi spun că pacienta a ajuns în stare gravă şi nimic nu o mai putea salva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurica Şuşu a început să se simtă rău în urmă cu două zile, după cum spun rudele. De dimineaţă, fiul cel mare a decis să cheme salvarea, văzând că mama lui se vaită de dureri puternice în piept. 
 
Acesta spune că mama sa a ajuns în atenţia unui medic de la UPU după mai bine de două ore de la apelul la 112. ”Eu am sunat la ambulanţă la ora 11 fără 10 minute şi mi-au spus că nu e disponibilă nicio ambulanţă. După aceea, am sunat iar, la ora 11 şi 11 minute, şi mi-au spus, la fel, că nu e disponibilă nicio ambulanţă. Pe la 11 şi jumătate a venit ambulanţa. I-au luat tensiunea, au adus-o la spital. În jur de ora unu, au dus-o la camera de gardă”, spune Marian Şuşu, fiul pacientei. 
 
Pacienta a fost plimbată de la Urgenţe, la Cardiologie, iar ulterior a ajuns la Terapie Intensivă, unde a şi murit în jurul orei 16. Rudele cred că femeia putea fi salvată, dacă intra la timp în tratamentul specific afecţiunilor cardiace.  
 
”I-am dat un pahar de apă mamei, vorbea cu mine, era conştientă iar după aceea au dus-o la reanimare. Am mai stat circa 30 - 40 de minute acolo, şi nu-mi dădea nimeni niciun răspuns. Îmi spuneau să mai aştept. M-am dus până acasă şi când m-am întors aici, la spital, mi-au spus că doamna Şuşu a decedat”, declară Marian Şuşu, fiul bolnavei. 
 
Rudele femeii sunt sigure că Aurica Şuşu a murit cu zile. ”Consider vinovat pe cel care a considerat că asta nu e o urgenţă şi pe cine nu a dus-o mai repede să vadă un medic, pentru că doamnele de la urgenţe, când vii şi spui că nu mai poate, spun că sunt alţii mai grav. Nu se poate aşa ceva. Aşa se aşteaptă aici, câte două, trei ore. După care, uite rezultatul: moare un om. Dacă ar fi văzut-o cineva mai devreme, poate că s-ar mai fi făcut ceva pentru ea”, este de părere Simona Bârlă, o rudă de-a pacientei. 
 
Medicii spitalului buzoian, acuzaţi că au intervenit cu întârziere, spun că au fost respectaţi timpii de aşteptare în triajul de la urgenţe dar că femeia a fost adusă la spital atât de târziu, încât nicio măsură medicală nu mai putea salva inima bolnavă. 
 
”Bolnava a fost văzută de specialist la 2.30, la 3 si un pic transferată la ATI. La 2.30 avea tratamentul primit cu anticoagulant, cu statină, cu oxigenoterapie. Bolnava a fost reţinută în spital, în secţia de cardiologie, pe unitatea de terapie intensivă, coronariană, pentru că starea s-a agravat, a fost transferată rapid în secţia de ATI, unde boala a evoluat iar evoluţia a fost nefavorabilă”, declară Mircea Constantinescu, medic cardiolog. 
 
Familia Auricăi Şuşu, femeia care a murit în urma unui infarct miocardic, în timp ce în jurul ei se aflau medicii de la Terapie Intensivă, aşteaptă rezultatele necropsiei, pentru a face plângere la Colegiul Medicilor şi la poliţie. Femeia împlinise de curând 54 de ani şi avea trei copii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: