VIDEO Localul unic din centrul oraşului, care îşi tratează clienţii cu aer salinizat, sunete şi imagini relaxante

VIDEO Localul unic din centrul oraşului, care îşi tratează clienţii cu aer salinizat, sunete şi imagini relaxante

Suntem din ce în ce mai stresaţi iar evadările în natură, acolo unde căutăm liniştea şi aerul curat, sunt din ce în ce mai rare din cauza crizei de timp. Dar, ce-aţi zice dacă pentru a obţine aceste clipe de relaxare nu trebuie decât să mergeţi până în centrul oraşului şi să vă lăsaţi pentru câteva minute cufundaţi într-o baie de sunete şi imagini ambientale, lumini liniştitoare şi aer salinizat?

Ştiri pe aceeaşi temă

 
O astfel de provocare a fost lansată de un buzoian care a amenajat o mini-salină urbană la subsolul magazinului pe care-l deţine în centrul oraşului.
 
Mica salină din centrul istoric al Buzăului a fost amenajată într-un beci care era nefolositor de câţiva ani. Proprietarul clădirii a decis să însufleţească spaţiul vechi de peste un secol cu elemenete din natură dar şi dotări noi, care să-l transforme într-o oază de sănătate. 
 
Starea de relaxare este indusă cu ajutorul sistemelor audio şi video care generează sunete şi imagini de înaltă definiţie din natură, prin cromoterapie şi aromele care inundă incinta.
 
”Poate să uite de absolut tot ce înseamnă stres, servici şi alte greutăţi ale vieţii, poate să se bucure de faptul că nu are semnal de telefonie, ci numai internet dacă îşi doreşte, poate să se bucure de emanaţiile de ioni cu sare din zone foarte importante: Pakistan, Himalaya, Praid şi Slănic Prahova, combinate astfel încât să te simţi într-o grădiniţă”, spune Sergiu Tutulan, administratorul salinei.
 
Pereţii localului, inclusiv tavanul, au fost dublaţi cu cărămizi de sare aduse din mai multe zone ale lumii. Aerul puternic salinizat ajută la însănătoşirea căilor respiratorii dar şi a psihicului, spun specialiştii care au descoperit deja beneficiile salinei din centrul Buzăului.
 
”Pentru sistemul digestiv, respirator, sarea în sine aduce multe beneficii. Împreună cu muzica relaxantă, nu mai spunem ce beneficii poate aduce. Dar sănătatea noastră este foarte bine pusă la punct atunci când inhalăm sarea o dată pe zi sau de câteva ori pe săptămână”, susţine Paula Ispas, psiholog.
 
 
”Emanaţiile acestea ale sării din diverse zone ale lumii au efecte extraordinare asupra căilor respiratorii, asupra pielii, asupra imunităţii organismului, asupra diverselor forme de alergii. Avem persoane care vin cu copii cu alergii greu de controlat. Apoi sunt efecetele psihice, de relaxare”, completează Sergiu Tutulan.    
 
Localul de relaxare are o încăpere şi pentru cei care doresc mai multă intimitate şi linişte absolută. Aici se află un pat special pentru terapia cu ace, de mare ajutor pentru circulaţie. 
 
Prima şedinţă de relaxare în salina din centrul Buzăului este gratuită, iar de la a doua, costă 15 lei. În ora petrecută în ineditul local, clienţii îşi pot prepara singuri cafea sau ceaiuri din zecile de sortimente pe care le găsesc în magazinul naturist de la parterul aceleiaşi clădiri.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: