VIDEO Lacul lebedelor, la marginea oraşului Buzău

VIDEO Lacul lebedelor, la marginea oraşului Buzău

Apariţie inedită pe o baltă de la marginea oraşului Buzău. Zeci de lebede împreună cu bobocii lor dar şi câteva raţe sălbatice poposesc pe un lac format lângă râul Buzău. Prezenţa graţioaselor exemplare în apropierea oraşului nu este însă o premieră.

 
Lacul format în urma unor excavări, la Vadu Paşii, lângă râul Buzău, în urmă cu cinci ani, a devenit loc de popas pentru 20 de lebede, câţiva boboci, dar şi câteva raţe sălbatice. Cât e ziua de lungă, păsările pot fi zărite plutind nestingherite pe luciul apei. Şi şoferii care tranzitează zona le-au observat şi se opresc din drum ca să le admire.
 
Specialiştii spun că păsările fac parte din specia lebăda albă şi sunt protejate de lege. De regulă, lebedele caută zonele cu apă mai caldă şi se adăpostesc în locuri care nu sunt afectate de gheaţă şi valuri. Anul acesta, iarna a fost însă mai blândă iar sosirea lor acum lângă oraşul Buzău ar putea fi un prim semn că se apropie primăvara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările