VIDEO Invazie de ciori, în zona de câmpie a judeţului Buzău. Au distrus culturile de pepeni din Smeeni

VIDEO Invazie de ciori, în zona de câmpie a judeţului Buzău. Au distrus culturile de pepeni din Smeeni

Foto: stiridebuzau.ro

Proprietarii de terenuri agricole din Bărăganul buzoian au în această perioadă probleme foarte mari cu  stolurile de ciori care au invadat tarlalele încă nerecoltate. Au de suferit culturile de porumb, floarea soarelui însă cele mai mari piederi sunt în bostănării. La Smeeni, oamenii sunt disperaţi şi speră să mai recolteze măcar 30 la sută din producţia de pepeni din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stolurile de ciori pot fi văzute peste tot în comuna Smeeni. Migrează acolo unde apare o sursă de hrană, cum ar fi terenurile proaspăt arate. Roiesc mai ales în jurul plugurilor şi ciugulesc seminţele scoase din pământ.

Invazia de ciori a lăsat déjà semne adânci în culturile de pepeni ale localnicilor din Smeeni. Într-una din zilele toride, păsările au distrus aproape toţi pepenii de pe raza comunei. Au spart coaja cu ciocul şi au ciugulit, spun sătenii, atât cât să-şi potolească foamea şi mai ales setea. Din cauza secetei, pâraiele din zonă au secat, astfel că păsările mănâncă miezul pepenilor pentru a-şi potoli setea.

Video: stiridebuzau.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările