VIDEO Incident şocant în Buzău. O bucată de câteva tone dintr-un pod s-a prăbuşit pe şosea

VIDEO Incident şocant în Buzău. O bucată de câteva tone dintr-un pod s-a prăbuşit pe şosea

Au fost clipe extrem de riscante pentru şoferii care au trecut, vineri dimineaţă, pe sub podul de la ieşirea din Buzău spre Brăila. Un parapet de peste 15 metri şi zeci de tone greutate s-a desprins din pasarelă, cu trotuar cu tot, şi a căzut pe breteaua utilizată mai ales de autobuze. Podul rutier din zona Marghiloman, vechi de 50 de ani, era şubred însă degradarea i-a fost grăbită de ploile din ultima vreme, care au produs infiltraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prăbuşirea parapetului s-a produs în jurul orei 10, când traficul în zonă era intens. Impactul structurii de câteva zeci de tone cu solul a produs un zgomot puternic şi trepidaţii. 

Din fericire, în zonă nu se aflau pietoni sau maşini, nefiind înregistrate victime. 

Autorităţile locale au decis să închidă circulaţia rutieră şi să cureţe breteaua blocată de resturile desprinse din pasarela de lângă conacul Marghiloman. 

Semne ale degradării au apărut cu câteva luni în urmă însă ploile din ultima vreme au produs infiltraţii care au măcinat rapid structura podului.

Podul rutier care face legătura între Bulevardul Republicii şi strada Horticolei a fost construit în 1970, iar de atunci nu a beneficiat niciodată de reparaţii capitale.  

Fisurile vizibile apărute în beton şi rugina de pe elementele metalice i-au făcut pe unii cetăţeni să se adreseze conducerii Pirmăriei pentru a cere reparaţii urgente. Problema este în atenţia autorităţilor locale de mai mulţi ani, însă abia de curând a fost luată decizia unei verificări care să releve gradul de pericol. 

Începând cu ora 12.30 circulaţia pe Podul Marghiloman este închisă pentru circulaţia autovehiculelor şi a pietonilor. O comisie de specialişti urmează să stabilească gradul de avariere şi dacă podul mai poate fi sigur pentru circulaţia rutieră.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: