VIDEO Imagini SF în lanurile din Bărăgan, grav afectate de fenomenele meteo extreme

VIDEO Imagini SF în lanurile din Bărăgan, grav afectate de fenomenele meteo extreme

Pâlcuri unde plantele au fost culcate la pământ de rafale puternice de vânt sunt vizibile în toată câmpia Bărăganului. Un buzoian a surprins cu o dronă porţiunile în care orzul a fost culcat la pământ, pe un câmp dintre Smeeni şi Brădeanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Specialiştii spun că foarte vulnerabile în faţa rafalelor de vânt sunt tulpinile de orz, în special cele din capetele parcelelor unde întorc tractoarele care împrăştie îngrăşământ.
 
”Pentru că utilajele merg mai încet, cantitatea de azot este mai mare la capete, iar plantele sunt mai dezvoltate, mai înalte. Acestea sunt însă mult mai sensibile decât grâul şi la o rafală mai puternică se înclină”, spune Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău.
 
Potrivit acestuia, astfel de imagini au apărut, în ultimele zile, în mai multe lanuri din Bărăgan. Ele nu au fost evaluate însă ca pagube, deoarece planta continuă să se dezvolte şi în această poziţie.
 
”Ele vor ajunge la maturitate şi în această poziţie, deci nu vorbim de pierderi. Va fi mai dificil pentru secerătoare atunci când se va trece la recoltarea orzului”, spune directorul Direcţiei Agricole Buzău.
 
Până acum, în judeţul Buzău cele mai mari pagube le-a produs grindina de la sfârşitul lunii aprilie. Probleme au mai apărut, dar răzleţ, în zone în care a băltit apa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările