Imagini dramatice din Spitalul Judeţean Buzău. Bolnavi conectaţi la oxigen aşteaptă un pat la ATI VIDEO

Imagini dramatice din Spitalul Judeţean Buzău. Bolnavi conectaţi la oxigen aşteaptă un pat la ATI VIDEO

Sursa SJU Buzău

Odată cu creşterea numărului de infectări, în Buzău, paturile din secţiile care tratează pacienţi cu COVID sunt la refuz. Containerele din curtea spitalului judeţean sunt şi ele pline, în timp ce alţi suspecţi de COVID-19 staţionează în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe în aşteptarea diagnosticului de la DSP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul judeţean are ocupate toate cele 68 de locuri din secţiile Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, destinate pacienţilor COVID. Sunt ocupate şi cele 14 paturi de la Anestezie şi Terapie Intensivă. 
 
Nici spaţiile amenajate de urgenţă în UPU nu mai sunt libere. Un număr de 17 bolnavi, conectaţi la oxigen, aşteaptă în Unitatea de Primiri Urgenţe să le vină rândul la Terapie Intensivă. 
 
Din cauza lipsei de locuri din spital, şoferii şi asistenţii ambulanţelor stau şi câte zece ore în curtea de la UPU, iar pacienţii aşteaptă înăuntru eliberarea unui loc. 
 
După mai bine de un an de pandemie, personalul medical al Spitalului Judeţean Buzău este epuizat. În acest context, conducerea celui mai mare spital din judeţ face un apel către buzoieni să dea dovadă de responsabilitate.
 
Directorul Spitalului Judeţean spune că soluţia ar fi încă un spital în care să fie trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus. Potrivit acestuia, în acest moment există discuţii avansate cu DSP pentru transformarea spitalului din oraşul Nehoiu în unitate suport COVID.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările